JURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Mădălina Afrăsinie: Percepția pe care Inspecția Judiciară a reușit să o transmită…
24.12.2015 | JURIDICE.ro

Jud. Mădălina Afrăsinie, Președinte Secția a VI-a, civilă, Tribunalul București, s-a referit, în cadrul dezbaterii Inspecția judiciară, condiție rezolutorie pentru cariera magistratului?, organizate de Societatea de Științe Juridice, la percepția judecătorilor de scaun atunci când pronunță o hotărâre judecătorească.

Mădălina Afrăsinie: ”Este clar că în momentul în care s-a ieșit cu acel comunicat de presă, că e vorba de X, Y, Z, nici nu contează despre cine este vorba, și spune că a fost verificat modul în care a fost soluționat sau instrumentat dosarul X, păi în dosarul acela X se știe clar cine este judecătorul care l-a instrumentat, care l-a soluționat în final, pentru că, din păcate, percepția pe care Inspecția Judiciară a reușit să o transmită în rândul nostru, al judecătorilor de scaun, cum ne place nouă să ne spunem, este că orice soluție, pe care eu o pronunț, și mai ales că vin dintr-un domeniu, de unde știți foarte bine, comercialul ustură în anumite situații, trebuie să fiu conștientă de faptul că orice soluție pe care eu o pronunț „va veni la pachet” cu autosesizarea inspecției, a unei situații pe care eu am judecat-o. Nimeni nu neagă că opinia publică nu trebuie informată. Hai să fim foarte bine înțeleși. Legea nr. 554 îmi dă dreptul să încunoștințez pe X, Y, Z sau pe oricare îmi cere informații, dar de aici și până a spune că verific modul în care a fost soluționat, a fost instrumentat..


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.