Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Poveste de iarnă 2015-2016
23.12.2015 | Cristina ZAMȘA

JURIDICE - In Law We Trust

Sus, în Împărația Absolută a Zăpezii, se făceau ultimele pregătiri pentru sărbătorile de iarnă de pe Pământ.
– Vreau să ning, vreau să ning, țopăia Micul Fulg de Nea.
– Nu se spune vreau „să ning”, zise fratele mai mare. Off, Tată… El nu e pregătit să coboare pe Pământ, abia a împlinit o sută de ani, să mai aștepte.
– De ce vrei să… ningi?, îl încurajă Tatăl.
– Ca să simt cu adevărat ce înseamnă să fii Zăpadă și asta nu se poate decât în locurile unde sălăsluiește Ceea-ce-nu-este-zăpadă.
– Ești sigur?, întrebă fratele mai mare. Eu încă mă mai resimt după călătoria de pe Pământ.
– Asta pentru că nu ți-ai aminit la timp ce ești cu adevărat.
– E ușor de vorbit de aici de Sus. Dar atunci când vei fi înconjurat de Ceea-ce-nu-este-zăpadă și care, crede-mă e foarte, foarte palpabilă și convingătoare… Iar tu, în corp de non-zăpadă fiind, vei fi tentat să crezi că Ceea-ce-nu-este-zăpadă este tot ceea ce există și nimic altceva, mai ales Zăpadă.
– Am să fiu mai puternic decât Ceea-ce-nu-este-zăpadă, am s-o înving!
– Trebuie să te situezi deasupra a tot Ceea-ce-nu-este-zăpadă, din mijlocul ei, nu să o învingi, zise Tatăl. Asta înseamnă a o învinge, altfel nu. Locuitorii din Împărăția de Jos chiar asta vor încerca să facă, să te provoace la luptă, culmea… pentru a cuceri Împărăția lor.
– Dar de aici de Sus se vede cum Împărăția lor face parte din Împărăția noastră sau, mai exact, continuă Micul Fulg de Nea, cum amândouă formează o singură Împărăție. Ei nu-și dau seama?
– Unii, da, mai devreme sau mai târziu. Există chiar locuitori care le arată în diferite moduri, după cum există unii care doar cred sau speră că le arată…
– Așa e, se grăbi să confirme fratele mai mare. Vor fi multe capcane, dar toate vor avea un singur scop, să-ți amintească cine ești, fulg de nea. Bine, nu te gândi că orice lucru din Ceea-ce-nu-este–zăpadă este opus Zăpezii, unele se apropie, sunt chiar frumoase și da, merită sa fie văzute, trăite, simțite. Și mai ales, nu uita că toate au o trăsătură comună: ele depind foarte mult de cum le privești.
– De cum le privesc?, întrebă Micul Fulg de Nea. Și cum trebuie să le privesc?
– Dacă nu vei afla singur răspunsul, gândește-te la Mine. Gândește-te la Mine nu doar atunci când îți vei pune întrebări, ci și atunci când vei găsi răspunsul. De fapt, gândește-te la Mine mai tot timpul, la mine și la Cel care a coborât pe Pământ acum 2015 ani. Și atunci vei fi aflat tot ce trebuie să știi, dacă vrei să …ningi total.

Sărbători fericite!

Lector univ. dr. Cristina Zamșa

Secţiuni: Opinii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO