Secţiuni » Selected
Selected
Publicare comunicate şi informări profesionaleAnunţuri evenimenteAnunţuri de recrutare
ArticoleJurisprudenţăComunicare profesională

Adriana-Claudia Pampu Romănescu: Noi aici intervenim în a cântări absolut totul


23 decembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Procuror Adriana-Claudia Pampu Romănescu, inspector la Direcția de inspecție pentru procurori a Inspecției Judiciare, s-a referit, în cadrul dezbaterii Inspecția judiciară, condiție rezolutorie pentru cariera magistratului?, organizate de Societatea de Științe Juridice, la practica secțiilor CSM și a instanței supreme în ceea ce privește reaua-credință.

Adriana-Claudia Pampu Romănescu: ”Aici aş sublinia că practica secţiilor Consiliul Superior al Magistraturii a creionat situaţiile acelea de rea-credinţă, când se manipulează legea în mod conştient pentru a obţine acel folos sau pentru a vătăma interesele unei persoane. În toate hotărârile veţi găsi aceste jaloane creionate, deci, deja, practic, aşa cum spunea şi colega mea, a stabilit criteriile, a stabilit jaloanele pe astfel de conduite şi în activitatea procurorilor, şi în activitatea judecătorilor. Avem o practică foarte bine consolidată; de asemenea, la Înalta Curte, în recurs, veţi găsi discuţii făcute în amănunt pe latură obiectivă, pe latură subiectivă, pe urmare imediată, acolo unde este cazul, pe legătură de cauzalitate. Deciziile, de fiecare dată, se iau după ce se cântăresc toate aspectele, aşa cum spuneam. Și la noi, la inspecţia judiciară, aţi văzut că se cântăresc foarte bine, şi la secţiile Consiliului Superior al Magistraturi pentru că, până la urmă, rolul de instanţă de judecată în domeniul răspunderii disciplinare revine secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii. Inspecţia judiciară este unul din titularii acţiunii disciplinare, noi aici intervenim în a cântări absolut totul, exercităm acţiunea disciplinară, faza de judecată este la secţiile Consiliului Superior al Magistraturii şi, ulterior, la instanţa de judecată, în condiţiile în care se ajunge acolo.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii