Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Adriana-Claudia Pampu Romănescu: Noi aici intervenim în a cântări absolut totul
23.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Procuror Adriana-Claudia Pampu Romănescu, inspector la Direcția de inspecție pentru procurori a Inspecției Judiciare, s-a referit, în cadrul dezbaterii Inspecția judiciară, condiție rezolutorie pentru cariera magistratului?, organizate de Societatea de Științe Juridice, la practica secțiilor CSM și a instanței supreme în ceea ce privește reaua-credință.

Adriana-Claudia Pampu Romănescu: ”Aici aş sublinia că practica secţiilor Consiliul Superior al Magistraturii a creionat situaţiile acelea de rea-credinţă, când se manipulează legea în mod conştient pentru a obţine acel folos sau pentru a vătăma interesele unei persoane. În toate hotărârile veţi găsi aceste jaloane creionate, deci, deja, practic, aşa cum spunea şi colega mea, a stabilit criteriile, a stabilit jaloanele pe astfel de conduite şi în activitatea procurorilor, şi în activitatea judecătorilor. Avem o practică foarte bine consolidată; de asemenea, la Înalta Curte, în recurs, veţi găsi discuţii făcute în amănunt pe latură obiectivă, pe latură subiectivă, pe urmare imediată, acolo unde este cazul, pe legătură de cauzalitate. Deciziile, de fiecare dată, se iau după ce se cântăresc toate aspectele, aşa cum spuneam. Și la noi, la inspecţia judiciară, aţi văzut că se cântăresc foarte bine, şi la secţiile Consiliului Superior al Magistraturi pentru că, până la urmă, rolul de instanţă de judecată în domeniul răspunderii disciplinare revine secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii. Inspecţia judiciară este unul din titularii acţiunii disciplinare, noi aici intervenim în a cântări absolut totul, exercităm acţiunea disciplinară, faza de judecată este la secţiile Consiliului Superior al Magistraturii şi, ulterior, la instanţa de judecată, în condiţiile în care se ajunge acolo.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti