Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
 1 comentariu

Procedura de selecție pentru funcția de judecător la TUE


24 decembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 23 decembrie 2015, Guvernul a aprobat, prin memorandum, procedura pentru la Tribunalul Uniunii Europene, precum și calendarul indicativ pentru derularea activităților aferente procedurii de selecție, având în vedere că mandatul judecătorului român al Tribunalului Uniunii Europene va expira la 31 august 2016, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

În data de 5 ianuarie 2016, va avea loc convocarea comisiei de selecție a candidatului.

Celelalte termene pentru activitățile aferente procedurii de selecție au fost stabilite după cum urmează:
– 8 ianuarie – Publicarea anunțului privind procedura de selecție;
– 5 februarie – Termenul pentru depunerea de candidaturi;
– 8-9 februarie – Selecția dosarelor;
– 17-18 februarie – Intervievarea candidaților;
– 19 februarie – Publicarea rezultatelor;
– 24 februarie – Aprobarea rezultatelor de către Guvern;
– 29 februarie – Transmiterea propunerii României pentru postul de judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

Printr-o scrisoare adresată Președintelui Consiliului UE și Conferinței reprezentanților guvernelor statelor membre, președintele Tribunalului Uniunii Europene a informat în legătură cu expirarea mandatelor a paisprezece judecători ai Tribunalului UE, printre care și mandatul judecătorului român, la 31 august 2016. Acesta a subliniat că este deosebit de important ca numirile candidaților să fie făcute înainte de sfârșitul anului 2015, fiind avansată data de 30 octombrie 2015 ca termen pentru transmiterea, de către statele membre, a propunerilor de candidaturi pentru funcțiile vacante.

Prof.  univ. dr. Andrei Popescu este judecătorul român la TUE, în prezent.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii