« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR lansează selecția experților grupurilor de lucru tematice pentru proiectul ACTIONES
24.12.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Uniunea Națională a Barourilor din România în calitate de Partener în Proiectul ACTIONES – Active Charter Training through Interaction Of National ExperienceS, coordonat de către Institutul Universitar European de la Florența (EUI) lansează selecția experților grupurilor de lucru tematice și a expertului coordonator în cadrul proiectului ACTIONES, potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Barourilor din România, dat publicității miercuri, 23 decembrie 2015.

Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani, în perioada 1 noiembrie 2015 – 31 octombrie 2017. Limba oficială de lucru a proiectului este limba engleză.

Proiectul ACTIONES prevede constituirea a 5 grupuri de lucru, fiecare organizat în jurul uneia dintre următoarele arii tematice:
– dreptul consumatorului (consumer law);
– migrație, inclusiv dreptul la azil (migration law, including the right to asylum);
– antidiscriminare (anti-discrimination law);
– cooperare judiciară în materie penală (judicial cooperation in criminal matters);
– protecția jurisdicțională efectivă (effective judicial protection).

Fiecare grup tematic va fi coordonat de o persoană responsabilă numită din partea EUI și va avea ca rol principal colectarea studiilor de caz folosite ca material de formare pentru cele 5 seminarii transnaționale organizate de EUI, în cadrul cărora va fi tratată fiecare dintre cele 5 arii tematice menționate mai sus. Totodată, studiile de caz vor fi incluse în Manualul Final ACTIONES precum și în Baza de date creată în cadrul acestui proiect.

Pentru selecția experților care vor face parte din grupurile de lucru, se vor avea în vedere următoarele criterii:
– să fie avocat, cu drept de exercitare a profesiei, cu o vechime în profesie de minimum 5 ani;
– să aibă experiență și/sau cunoștințe avansate în una sau mai multe dintre cele 5 arii tematice, respectiv: dreptul consumatorului, migrație și azil, antidiscriminare, cooperare în materie penală, protecția jurisdicțională efectivă;
– să cunoască limba engleză la un nivel avansat.

Experiența internațională dobândită prin participarea anterioară în calitate de expert în proiecte similare și elaborarea de materiale relevante într-una sau mai multe dintre cele 5 arii tematice constituie un avantaj.

Avocații interesați sunt rugați să depună la dosarul de înscriere următoarele documente:
– scrisoare de intenție în care se va menționa poziția/pozițiile care face/fac obiectul aplicației (expert în cadrul unui grup de lucru/mai multor grupuri de lucru);
– Curriculum Vitae în format Europass actualizat, cuprinzând date de contact (telefon, fax, email)
– documente care să ateste nivelul avansat de cunoaștere a limbii engleze. În cazul în care astfel de documente nu sunt disponibile, candidatul va specifica în CV nivelul de cunoaștere a limbii engleze;
– alte documente justificative, după caz: copii diplome de studii, certificări, adeverințe, referințe/ scrisori de recomandare, orice alte documente care pot susține afirmațiile ofertantului în sensul îndeplinirii criteriilor de selecție.

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 10 ianuarie 2016. Dosarul de înscriere va fi întocmit într-un singur document, format PDF, care se va transmite la adresa de mail unbr@unbr.ro.

Coordonatorul Proiectului din partea Partenerului UNBR în Proiect și din partea Partenerului asociat în Proiect este prof. univ. dr. avocat Ion Turculeanu, email: unbr@unbr.ro.

Persoana de contact în cadrul serviciului secretariat: Maria Jianu, email: maria.jianu@unbr.ro, tel.: 021/3134875, 021/3160739, fax: 021/3134880.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,
Secţiuni: ANUNTURI, DATA PROTECTION, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD