« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Guvernul a adoptat normele metodologice de aplicare a Codului fiscal
30.12.2015 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 30 decembrie 2015, Guvernul a aprobat Normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal, potrivit unui comunicat al Executivului.

Normele metodologice sunt corelate cu structura noului Cod fiscal, cele zece titluri fiind structurate în secțiuni/subsecțiuni care fac trimitere la articolele din lege, fără a modifica în vreun fel regulile stabilite de acesta prin Legea nr. 227/2015.

Pentru a asigura aplicarea coerentă și mai simplă a noului Cod fiscal, aplicabil începând cu anul 2016, normele metodologice conțin exemple concrete.

Cele zece titluri ale actului normativ sunt:
1. Dispoziţii generale – aduce clarificări cu privire la ceea ce se încadrează la „activități independente”, sfera și modalitatea de aplicare a metodelor utilizate la estimarea prețului de piață, pentru tranzacțiile între persoane afiliate. De asemenea, vine cu precizări despre tratamentul fiscal aplicabil în cazul reîncadrării formei unei tranzacții/activități de către autoritățile fiscale.
2. Impozitul pe profit
3. Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor
4. Impozitul pe venit
5. Contribuţii sociale obligatorii
6. Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi şi  impozitul pe reprezentanţele firmelor străine înfiinţate în România
7. Taxa pe valoarea adăugată
8. Accize şi alte taxe speciale
9. Impozite și taxe locale
10. Impozitul pe construcţii.

A se vedea și Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal | Proiect

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.