Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Andreia Dumitrescu: Noi, în practică, ca avocați, folosim acest cuvânt deseori…
31.12.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Andreia Dumitrescu, Partner DRAGNE & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Ziua Bufniței, organizate de Societatea de Științe Juridice, la soluția Curții Constituționale de admitere a excepției de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 493 alin.(5) din Codul de procedură civilă prin care a constatat că sintagma „sau că recursul este vădit nefondat” din cuprinsul acestora este neconstituţională în raport de dispozițiile art. 21 alin.(3) și art. 24 din Constituție.

Andreia Dumitrescu: ”Eu zic că nu asta a avut în vedere, că e o conjuncția „sau” aici. Zice: „În cazul în care completul e în unanimitate de acord că recursul nu îndeplinește cerințele de formă, motivele de casare invocate și dezvoltarea lor nu se încadrează în cele de la art. 488 sau că recursul e vădit nefondat”; deci ceea ce ați enunțat mai devreme cred că s-ar încadra la admisibilitatea recursului, pe faptul că nu se încadrează în unul dintre motivele expres prevăzute de lege. Noi, în practică, ca avocați, folosim acest cuvânt deseori. Ne apărăm sau susținem critici cu privire la o hotărâre și spunem „este vădit nelegal”, „este vădit nefondat” ce se întâmplă. Vădit înseamnă că, în mod evident, se susține ceva care nu se poate susține, dar cred că are legătură cu fondul recursului, iar nu cu încadrarea în motivele de recurs.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti