Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Dreptul beneficiarului şi posesorilor ulteriori de a completa biletul la ordin
04.01.2016 | Alina Maria HAȚEG


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Curtea de Apel Timișoara a hotărât că nu se poate reține ca motiv de nulitate a biletului la ordin completarea acestuia cu mențiunile lipsă de către intimată (o bancă), întrucât biletul la ordin în alb este un titlu care cuprinde numai semnătura trăgătorului, iar uneori şi o parte din menţiunile prevăzute de art. 1 din Legea cambiei şi biletului la ordin şi pe care banca în calitate de posesor urmează să-l completeze cu elementele obligatorii lipsă la emitere, respectiv suma şi data scadenţei. De asemenea, posesorul unui astfel de bilet la ordin sau oricare dintre posesorii succesivi pot completa titlul respectiv, fără a fi necesară intervenția trăgătorului. Dreptul de a completa un asemenea titlu se transmite odată cu predarea acestuia. Ori, în cauză, semnătura nu a fost contestată de niciunul dintre recurenți, semnătură care a existat încă de la emiterea biletului la ordin. (Decizia nr. 211 din 31 martie 2014 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect Opoziţie la executare. Cercetarea cerinţelor de valabilitate în raport cu specia biletului la ordin, normele BNR şi Legea nr. 58/1934)

Alina Maria Hațeg

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate