Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Dreptul beneficiarului şi posesorilor ulteriori de a completa biletul la ordin
04.01.2016 | Alina Maria HAȚEG

Secţiuni: Banking, Drept comercial, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a hotărât că nu se poate reține ca motiv de nulitate a biletului la ordin completarea acestuia cu mențiunile lipsă de către intimată (o bancă), întrucât biletul la ordin în alb este un titlu care cuprinde numai semnătura trăgătorului, iar uneori şi o parte din menţiunile prevăzute de art. 1 din Legea cambiei şi biletului la ordin şi pe care banca în calitate de posesor urmează să-l completeze cu elementele obligatorii lipsă la emitere, respectiv suma şi data scadenţei. De asemenea, posesorul unui astfel de bilet la ordin sau oricare dintre posesorii succesivi pot completa titlul respectiv, fără a fi necesară intervenția trăgătorului. Dreptul de a completa un asemenea titlu se transmite odată cu predarea acestuia. Ori, în cauză, semnătura nu a fost contestată de niciunul dintre recurenți, semnătură care a existat încă de la emiterea biletului la ordin. (Decizia nr. 211 din 31 martie 2014 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect Opoziţie la executare. Cercetarea cerinţelor de valabilitate în raport cu specia biletului la ordin, normele BNR şi Legea nr. 58/1934)

Alina Maria Hațeg

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti