Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Excluderea asociatului din societatea cu răspundere limitată
07.01.2016 | Cosmina SIMA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că art. 80 și 82 din Legea nr. 31/1990, referitoare la cazurile de excludere a asociatului,  se aplică atât societăților cu răspundere nelimitată, cât și celor cu răspundere limitată. Curtea motivează că instituția juridică a excluderii își găsește aplicarea în cazul societăților de persoane și societăților mixte, ce îmbină trăsăturile societăților de persoane cu cele ale societăților de capitaluri, deci în cazul acelor forme de societate la care problema încrederii reciproce și a conlucrării asociaților este mai accentuată. De asemenea, cele două articole trebuie coroborate cu art. 222 din aceeași lege, unde este prevăzută expres și societatea cu răspundere limitată printre societățile cărora li se aplică respectivul articol. (Decizia nr. 729 din 17 septembrie 2015 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect excluderea asociatului din societatea cu răspundere limitată)

Cosmina Sima

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate