Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

DIICOT-București. Acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, punere în circulație de valori falsificate. Reținere


4 ianuarie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuț RACOCI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal

DIICOT-București. Acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, punere în circulație de valori falsificate. Reținere.

La data de 2 ianuarie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial București au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului C. B. C. pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informaticefectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos şi punere în circulație de valori falsificate.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în zilele de 31 decembrie 2015 şi 2 ianuarie 2016, inculpatul a accesat, fără drept şi cu încălcarea măsurilor de securitate, sistemul informatic ATM aparţinând unei unități bancare de pe raza municipiului București şi, folosind mai multe instrumente de monedă electronică false sau contrafăcute, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestora, a retras în numerar suma de 19.800 lei fără consimțământul titularilor.

Inculpatul a fost surprins în flagrant la data de 2 ianuarie 2016, în jurul orei 01:20, în zona Șoseaua Mihai Bravu având asupra sa un număr de 32 carduri bancare, dintre care 14 carduri neinscripționate (blank), suma de 11.988 RON, precum și 6 chitanțe de retragere de la doua ATM-uri.

De asemenea, la domiciliul inculpatului C. B. C. au fost găsite și ridicate un hard disk, un laptop, 50 cartele din material PVC goale (blank), un dispozitiv „MSR605” pentru citire şi scriere cartele din material PVC, o imprimantă, un laminator, precum şi suma de 60.000 lei.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuț Racoci

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică