Varia
JURIDICE

CA Suceava. Evaziune fiscală, inițiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup, în vederea săvârșirii de infracțiuni, spălare de bani. Condamnare definitivă
04.01.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuț RACOCI

Secţiuni: VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

CA Suceava. Evaziune fiscală, inițiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup, în vederea săvârșirii de infracțiuni, spălare de bani. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 1066/23.12.2015, Curtea de Apel Suceava a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul H. C., administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: evaziune fiscală în formă continuatăinițiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup, în vederea săvârșirii de infracțiuni și spălare de bani.

Condamnă pe inculpatul O. I. la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la evaziune fiscală în formă continuatăinițiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup, în vederea săvârșirii de infracțiuni și spălare de bani.

Condamnă pe inculpatul Ș. A., administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 8 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: evaziune fiscală în formă continuatăinițiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup, în vederea săvârșirii de infracțiuni și spălare de bani.

Condamnă pe inculpata Ș. Ș., administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: evaziune fiscală în formă continuatăinițiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup, în vederea săvârșirii de infracțiuni și spălare de bani.

Condamnă pe inculpatul S. S. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la evaziune fiscală în formă continuatăinițiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup, în vederea săvârșirii de infracțiuni și complicitate la spălare de bani.

Obligă inculpații să plătească părții civile Statului Român, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, în solidar între ei și cu partea responsabilă civilmente S.C. IND SILVA S.R.L. Botoșani, suma de 7.098.459 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, din care 180.635 lei impozit pe profit și 6.917.824 lei taxa pe valoare adăugată, la care se adaugă dobânzi și penalități.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA, la data de 16 iunie 2010 (comunicat nr. 261/VIII/3 din 6 iulie 2010).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuț Racoci

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti