« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA Brașov. Trafic de influență, abuz în serviciu, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității. Condamnare definitivă
04.01.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuț RACOCI

JURIDICE - In Law We Trust

CA Brașov. Trafic de influență, abuz în serviciu, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 897/16.12.2015, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul T. C., comisar șef de poliție, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brașov, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 8 ani și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență (5 fapte), instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (16 fapte), folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Condamnă pe inculpatul H. I.D. A. și I. D., la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Condamnă pe inculpații P. T. și P. A. C., agenți de poliție în cadrul IPJ Brașov, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 4 luni pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Condamnă pe inculpații B. A.S. I.N. L. I.A. C.D. A.Ș. I. A. și H. N., agenți de poliție în cadrul IPJ Brașov, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 3 luni pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Față de inculpatul A. G. V. instanța de judecată a dispus achitarea, iar față de inculpatul B. M. a dispus încetarea procesului penal.

Obligă pe inculpați la plata către partea civilă, Consiliul Local al Municipiului Brașov prin Direcția Fiscală Brașov, a următoarelor despăgubiri civile: inculpatul T. C. suma de 1120 lei, inculpatul T. C. în solidar cu inculpatul P. A. C. suma de 800 lei, inculpatul T. C. în solidar cu inculpatul P. T. suma de 480 lei, inculpatul T. C. în solidar cu inculpatul S. I. suma de 320 lei, inculpatul T. C. în solidar cu inculpatul N. L. I. suma de 160 lei, inculpatul T. C. în solidar cu inculpatul A. C. suma de 160 lei, inculpatul T. C. în solidar cu inculpatul D. A. suma de 480 lei, inculpatul T. C. în solidar cu inculpatul B. A. suma de 320 lei, inculpatul T. C. în solidar cu inculpatul Ș. I. A. suma de 480 lei, inculpatul T. C. în solidar cu inculpatul H. N. suma de 320 lei.

Dispune confiscarea în folosul statului a sumei de câte 500 lei de la inculpații T. C. și P. T.

Dispune confiscarea contravalorii bunurilor primite de către inculpatul T. C. în schimbul influenței sale respectiv: 2.183 lei (contravaloare lemne pentru grătar, pentru centrală lemne și motorină primite de la martorul M. V.), 750 lei (contravaloare băuturi răcoritoare primite de la martorul D. C.), 800 lei (contravaloare 8 sticle whisky Jack Daniel de la inculpatul I. D.), 40 lei(contravaloarea a 2 kg carne de la inculpatul D. A.).

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 1 august 2014 (comunicat nr. 1162/VIII/3 din 5 august 2014).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuț Racoci

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.