Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Norma privind autorizarea fondului de pensii facultative


04.01.2016 | Corina CIOROABĂ
Secţiuni: Asigurări, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 986 din data de 31 decembrie 2015 a fost publicată Norma Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 23/2015 privind autorizarea fondului de pensii facultative.

Norma reglementează procedura, condiţiile de autorizare şi documentele care trebuie depuse la Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.), în procesul de autorizare al fondurilor de pensii facultative.

Fondul de pensii facultative se înfiinţează în scopul punerii în practică a unei scheme de pensii facultative, al cărei prospect a fost autorizat de A.S.F. în condiţiile legii.

Fondurile de pensii facultative pot funcţiona pe teritoriul României numai pe baza deciziei de autorizare emisă de A.S.F.

Orice cetăţean român poate adera la un fond de pensii facultative autorizat într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European.

Fondurile de pensii autorizate într-un stat terţ trebuie să fie autorizate de A.S.F. în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu prevederile normei.

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro