Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Norma privind autorizarea fondului de pensii facultative
04.01.2016 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Asigurări, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 986 din data de 31 decembrie 2015 a fost publicată Norma Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 23/2015 privind autorizarea fondului de pensii facultative.

Norma reglementează procedura, condiţiile de autorizare şi documentele care trebuie depuse la Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.), în procesul de autorizare al fondurilor de pensii facultative.

Fondul de pensii facultative se înfiinţează în scopul punerii în practică a unei scheme de pensii facultative, al cărei prospect a fost autorizat de A.S.F. în condiţiile legii.

Fondurile de pensii facultative pot funcţiona pe teritoriul României numai pe baza deciziei de autorizare emisă de A.S.F.

Orice cetăţean român poate adera la un fond de pensii facultative autorizat într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European.

Fondurile de pensii autorizate într-un stat terţ trebuie să fie autorizate de A.S.F. în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu prevederile normei.

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti