Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Avocat condamnat la închisoare pentru trafic de influență
04.01.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuț RACOCI

JURIDICE - In Law We Trust

ICCJ. Trafic de influență, cumpărare de influență, șantaj. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 459/14.12.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul M. I. B., avocat în cadrul Baroului Vâlcea, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția și de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, la stabilirea pedepsei, instanța a ținut cont de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Condamnă pe inculpatul C. I., la o pedeapsă de 3 ani și 10 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență, în formă continuată, și șantaj.

Condamnă pe inculpata C. A. Ș., la o pedeapsă de 3 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență, în formă continuată, și complicitate la șantaj.

Confiscă de la inculpatul M. I. B. contravaloarea, în echivalent în lei, a sumei de 19.500 euro.

Confiscă de la inculpatul C. I. contravaloarea în echivalent în lei a sumei de 9.500 euro.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 21 octombrie 2014 (comunicat nr. 1502/VIII/3 din 23 octombrie 2014).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuț Racoci

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţareImportant: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.