Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
Executor judecatoresc Florin Traian Copuzeanu
 
Print Friendly, PDF & Email

Executor judecătoresc condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu, fals intelectual și spălare de bani
05.01.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionut RACOCI

ICCJ. Abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală nr. 454 din 10 decembrie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul P. D. C., executor judecătoresc la data faptelor, iar ulterior avocat în cadrul Baroului Iași, la o pedeapsă de 3 ani și 3 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecințe deosebit de grave,
– două infracțiuni de fals intelectual, în legătură directă cu o infracțiune asimilată celor de corupție,
– instigare la fals intelectual, în legătură directă cu o infracțiune asimilată celor de corupție,
– două infracțiuni de spălare de bani, în legătură directă cu o infracțiune asimilată celor de corupție.

Condamnă pe inculpata L. V. C. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial și spălare de bani, în legătură directă cu o infracțiune asimilată celor de corupție, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul L. C., la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals intelectual.

Condamnă pe inculpatul H. P., la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

Obligă, în solidar, inculpații P. D. C. și L. V. C. la plata către partea civilă, Municipiul Iași, prin reprezentantul său legal – Primarul Municipiului Iași, la plata sumei de 561.561 lei reprezentând daune materiale.

Obligă inculpații să plătească statului cu titlu de cheltuielile judiciare, după cum urmează: P. D. C. suma de 1500 lei, L. V. C. suma de 1000 lei, L. C. suma de 500 lei și H. P. suma de 500 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 10 aprilie 2013, (comunicat 325/VIII/3 din 12 aprilie 2013).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionut Racoci


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.