« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA Bacău. Conflict de interese. Trimitere în judecată
05.01.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marius Ionut RACOCI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

CA Bacău. Conflict de interese. Trimitere în judecată.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului A. S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese (3 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul A. S., în calitate de primar al comunei Brusturoasa, judeţul Bacău, a încheiat, la data de 15 octombrie 2008, un acord de parteneriat cu o asociaţie pentru educaţie şi dezvoltare rurală reprezentată de soţia sa.
De asemenea, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2013, inculpatul A. S., în aceeaşi calitate, a aprobat 23 de referate de necesitate în baza cărora, ulterior, s-au achiziţionat direct produse de la S.C. M.B. SRL, al cărei unic asociat şi administrator era fratele său.
Acelaşi inculpat, la data de 8 septembrie 2009, a participat la luarea deciziei de achiziţie directă de produse pentru organizarea unui joc de artificii de ziua comunei, de la S.C. N. SRL, societate în cadrul căreia era asociată soţia sa.
Prin actele îndeplinite, inculpatul a realizat, în mod direct, un folos patrimonial în beneficiul soţiei, respectiv fratelui său, constând în obţinerea unor sume de bani.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Moineşti.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionut Racoci

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD