Secţiuni » Interviuri
Interviuri
Women in Law
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Interviuri SELECTED Universitaria

Anda Laura Tănase: Îmi doresc să fiu un avocat de succes

5 ianuarie 2016 | Alina MATEI

Alina Matei: Mulţumesc, dragă Anda, că ai acceptat să acorzi un interviu pentru cititorii JURIDICE.ro. Cum ai petrecut Revelionul?

Anda Laura Tănase: Eu mulțumesc pentru propunerea de a susține un astfel de interviu! Revelionul l-am petrecut în compania unei părți din grupul meu de prieteni. A fost o seară frumoasă, însă nu pot spune că am fost pe deplin relaxată, întrucât acum noi, studenții din anul IV, suntem în sesiune, ceea ce înseamnă că ritmul de studiu se intensifică.

Alina Matei: Anda, cum de te-ai hotărât să dai examen la Facultatea de Drept? Părinţii au fost de acord cu decizia ta?

Anda Laura Tănase: Părinții mei, din fericire, de-a lungul timpului m-au susținut în toate deciziile pe care le-am luat. Au fost mereu de părere că ei nu pot face decât să îmi dea sfaturi și exemple bazate pe propriile experiențe, hotărârile propriu-zise urmând a fi luate mereu de mine. M-am hotărât să dau examen la Facultatea de Drept, întrucât acesta este un domeniu care m-a pasionat mereu și mi-am dorit, ca prin viitoarea mea profesie, să pot lupta de partea dreptății și să aduc împreună cu generația mea o serie de îmbunătățiri sistemului, îmbunătățiri care să reprezinte, de fapt, un progres.

Alina Matei: Şi ce ai găsit la Facultatea de Drept se mula pe ce te aşteptai?

Anda Laura Tănase: Încă de la început am fost inspirată de profesorii pe care am avut ocazia să îi cunosc și, pot spune că prin intermediul acestora, am reușit să îmi conturez și mai bine un ansamblu de valori pe care îl dobândisem până atunci. Întotdeauna mi-a plăcut să învăt, am fost de mică o persoană curioasă, care își punea multe întrebări, așa că Facultatea de Drept a reprezentat o nouă provocare pe care am îmbrățișat-o cu drag. Și da, se mula pe ce mă așteptam și nu regret nicio secundă alegerea de a veni la această facultate.

Alina Matei: Care e materia ta preferată?

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Anda Laura Tănase: De-a lungul timpului au fost mai multe materii care mărturisesc că mi-au atras interesul, însă în prezent pot spune că materia mea preferată este Dreptul Civil. Și sper să mă împrietenesc „la cataramă” și cu Procedura Civilă!

Alina Matei: Care sunt proiectele în care te-ai implicat ca studentă?

Anda Laura Tănase: Cel mai mare proiect, dacă îl pot numi astfel, este JURIDICE.ro, unde am avut ocazia să fac puțin din toate și să iau contact direct cu mai multe ramuri de drept.

Alina Matei: La JURIDICE.ro de ce ai venit? Îţi făcuse capul mare prietena ta, Daria, despre J?

Anda Laura Tănase: Nici vorbă! La JURIDICE.ro am venit, pentru că îmi doream să cunosc o echipă profesionistă de oameni de la care să am ce să învăț, să îmi găsesc ”chemarea” pentru a ști cu siguranță ce urmează să fac în viitor și, nu în ultimul rând, JURIDICE.ro pentru mine este și a fost o oportunitate de punere în aplicare a cunoștințelor dobândite în cadrul facultății și totodată o sursă de aprofundare a acestora, corelate cu ce se întamplă în prezent în practică.

Alina Matei: Publici constant pe JURIDICE.ro. Cum te ajută citirea din Monitorul Oficial a deciziilor Curţii Constituţionale?

Anda Laura Tănase: Pot spune cu mândrie că, în prezent, public de mai bine de 3 ani pe JURIDICE.ro și încă de la început am făcut articole pe decizii ale Curții Constituționale. Citirea acestor decizii CCR este foarte utilă, întrucât motivările Curții cu privire la (ne)constituționalitatea anumitor articole din acte normative mă ajută să înțeleg care a fost rațiunea ce a stat la baza elaborării a unor astfel de articole sau care sunt motivele pentru care aceste articole creează probleme în practică.

Alina Matei: Din stagiile de practică făcute, din interacţiunea ta cu avocaţii, procurorii, judecătorii, ce ai deprins/ învăţat?

Anda Laura Tănase: Până acum am avut șansa să am parte de o practică diversificată. Am făcut practică atât la cabinete individuale de avocatură, cât și la case mari de avocatură și, nu în ultimul rând, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Profesionalismul acestor oameni este ceea ce m-a motivat, ceea ce m-a făcut să îmi doresc și mai mult să reușesc să îmi clădesc o carieră respectabilă în avocatură. De la fiecare dintre ei am avut multe lucruri de învățat, de la cât de important este uneori să ai răbdare, la perseverența care nu trebuie să dispară niciodată, până la încrederea în propria persoană și dorința de nestăvilit de a reuși. Cel mai important, însă, este ca în lupta către reușita profesională, nu trebuie să uităm să rămânem oameni.

Alina Matei: Distracţia îşi ia tălpăşiţa în anul IV? Sau a face sport, a merge la sală, de exemplu, e un fel de distracţie?

Anda Laura Tănase: Distracția se diminuează în anul IV, însă e important și ce înțelege fiecare dintre noi prin cuvântul distracție. Personal, atunci când am puțin timp liber îmi place să fac sport, să îmi limpezesc mintea, sau să ies la o scurtă plimbare pe jos. Cu toate acestea, nici ieșitul cu prietenii și timpul petrecut cu familia nu trebuie înlăturate complet. Cred că e vorba, de fapt, despre o dozare corectă a activităților. Astfel reușești și să dormi, și să înveți atât cât îți dorești, dar și să ai parte de un timp numai al tău, pe care să îl petreci după bunul plac.

Alina Matei: Care este motto-ul tău în viaţă? În ce vorbe te-ai regăsit?

Anda Laura Tănase: Vorbele după care mă ghidez în viață sunt ”cum îți așterni așa dormi”. Sunt de părere că nimic nu e câștigat fără muncă și devotament și că orice ai primi pe gratis nu îți poate oferi aceeași mulțumire pe care o resimți atunci când ai dobândit ceva prin propriul timp dedicat reușitei și prin munca asiduă și constantă depusă.

Alina Matei: Ce ne-am face fără Facebook? Ce reprezintă el pentru tine?

Anda Laura Tănase: Facebook-ul a devenit în zilele noastre o parte firească a oricărei conversații sau timp petrecut la cafea, din fericire sau din păcate, după caz. Pentru mine, această rețea de socializare reprezintă o sursă de informare și, bineînțeles, și un ”loc” în care pot expune o mică parte din mine, din frumoasele amintiri construite alături de persoane dragi.

Alina Matei: Ce vrei să faci în viitor? Ai ştiut de la început? Unde te vezi?

Anda Laura Tănase: În viitor îmi doresc să fiu un avocat de succes. Nu pot spune că am știut cert de la început, am avut oarecare oscilații, însă în final adevărata chemare m-a făcut să mă hotărăsc, fără a mai exista posibilitatea de a mă răzgândi. Unde mă văd? Acolo unde munca și seriozitatea mă vor duce, cred în zicala ”fiecare primește ceea ce merită”.

Alina Matei: Un mesaj, te rog, pentru utilizatorii JURIDICE.ro.

Anda Laura Tănase: Rămâneți informați. Citiți mult, orice vă cade în mână, fiți ”la zi” cu dinamismul dreptului!

Alina Matei: Mulţumesc pentru că ai stat de vorbă cu mine.

Anda Laura Tănase: Eu îți mulțumesc!

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale