« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Programul „Prima casă” va continua și în anul 2016
06.01.2016 | Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 987 din data de 31 decembrie 2015 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 1016/2015 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casă”.

Potrivit Hotărârii de Guvern, Programul “Prima casă“ va continua și în anul 2016, prin alocarea unui plafon total de garantare în valoare de de 1.300 milioane lei. Suplimentar față de acest plafon, suma de 200 de milioane de lei va fi eliberată ca urmare a rambursărilor creditelor la scadență și/sau anticipate, a lichidării creditelor acordate inițial în cadrul programului în vederea acordării de garanții pentru achiziționarea sau construirea unei noi locuințe.

De asemenea, va fi diminuată rata dobânzii, prin reducerea marjei maxime aplicate ROBOR la 3 luni, de la 2,5% la 2% pentru creditele în lei.

Noul nivel al costurilor totale se aplică tuturor solicitărilor de acordare a unei finanţări garantate în cadrul programului „Prima casă”, aflate în curs de analiză la data intrării în vigoare a hotărârii.

Corina Cioroabă

 

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD