Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Teleorman. Evaziune fiscală, spălare de bani. Percheziţii domiciliare
08.01.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuţ RACOCI

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DIICOT-Teleorman. Evaziune fiscală, spălare de bani. Percheziţii domiciliare.

La data de 6 ianuarie 2016, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Teleorman împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul BCCO Bucureşti şi BCCO Constanţa au efectuat un număr de 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Teleorman, Ilfov, Constanţa şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea  infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010-2014, pe raza municipiului Teleorman, s-a constituit un grup infracţional organizat format din reprezentanţii legali ai două societăţi comerciale care aveau ca obiect de activitate comerţul cu băuturi alcoolice, grup la care ulterior au aderat şi alte persoane. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, a fost evaluat la valoarea de 4.520.471 lei, sumele de bani fiind reintroduse de către membrii grupului infracţional, în circuitul financiar.

În cauză a fost instituit sechestrul asigurător asupra a 13 bunuri imobile, 13 bunuri mobile şi a părţilor sociale ale unei societăţi comerciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuţ Racoci

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti