Secţiuni » Jurisprudenţă » CEDO
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti

Președintele CEDO, mentor de onoare al promoției de avocați din cadrul Școlii de Formare a Baroului din Paris
08.01.2016 | Robert BĂLAȘA

Secţiuni: CEDO
JURIDICE - In Law We Trust

In data de 5 ianuarie 2016, judecătorul Guido Raimondi, presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, a fost desemnat mentor de onoare al promotiei de avocati din cadrul Scolii de Formare a Baroului din Paris, ocazie cu care a sustinut un discurs.

Acesta a amintit in discursul sau, printre altele, despre libertatea de expresie a avocatilor, dreptul la respectarea corespondentei avocat-client si secretul profesional al avocatului.

Guido Raimondi: ”Pentru a apara eficient drepturile omului in fata instantelor nationale, cunoasterea Conventiei si Protocoalelor sale este esentiala. Acest lucru arata importanta formarii avocatilor in ceea ce priveste drepturile omului, in special prin scolile de formare care completeaza educatia universitara. Vreau sa aduc un omagiu celor care, aici, isi dedica toata energia acestui scop.” 

:: discursul integral

Robert Balasa

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti