« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DIICOT-Vrancea. Contrabandă cu ţigarete. Percheziții domiciliare, reţinere
08.01.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuţ RACOCI

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

DIICOT-Vrancea. Contrabandă cu ţigarete. Percheziții domiciliare, reţinere.

La data de 6 ianuarie 2016, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava şi a municipiului Focşani în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în activităţi de contrabandă cu ţigarete de provenienţă ucraineană.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu jumătatea anului 2015, inculpaţii R. V., M. A., P. A. G. şi B. V. au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.
La data de 6 ianuarie 2016, inculpaţii R. V. şi M. A. au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului Focşani în timp ce transportau un număr de 2998 pachete ţigarete de provenienţă ucraineană care anterior fuseseră preluate de la domiciliile inculpatelor B. V. şi P. A. G.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost identificate şi ridicate un număr de 123.440 de ţigarete de provenienţă ucraineană.

La data de 6 ianuarie 2016, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor R. V., M. A., B. V. şi P. A. G. urmând să fie prezentaţi Tribunalului Vrancea, cu propunere arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările vor continua în scopul stabilirii întregii activităţi infracţionale sub aspectul identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi a conturării şi stabilirii gradului de implicare a fiecărui participant.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Pază şi Intervenţie Rapidă Vrancea şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuţ Racoci

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD