BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Aprobarea reviziei standardului ocupațional pentru profesia de expert în legislația muncii
11.01.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii anunță aprobarea, de către Autoritatea Națională pentru Calificări, a reviziei standardului ocupațional pentru profesia de expert în legislația muncii, potrivit unui comunicat al acestei instituții, dat publicității în data de 7 ianuarie 2016.

Standardul ocupațional a fost armonizat cu normele legale privind asigurarea calității în formarea profesională a adulților și stabilește noi competențe profesionale, noi condiții de acces în profesie, condiții minime de studii și experiență necesare formatorilor și evaluatorilor cursului. De asemenea, standardul impune programa de pregătire și conținutul acesteia, structurat pe module și discipline, precum și durata minimă a cursului.

Se atrage atenția tuturor furnizorilor de programe de formare profesională autorizați să organizeze cursuri pentru ocupația de expert legislația muncii, că trebuie să pună în acord structura cursului cu noul standard ocupațional.

Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii nu va mai accepta la examenul de admitere în profesie persoane care au absolvit un curs de specializare după data de 1 ianuarie 2016, fără respectarea condițiilor impuse de noul standard ocupațional.

Recomandăm celor interesaţi de absolvirea unui curs pentru ocupația expert legislația muncii să verifice dacă centrul de formare profesională respectă aceste condiţii. Aceste persoane pot solicita furnizorului de formare profesională să elibereze un certificat care să ateste că programa cursului și lectorul programului îndeplinesc condițiile prevăzute în noul standard ocupațional.

Verificarea furnizorilor de formare profesională se poate face consultand site-ul Autorității Naționale pentru Calificări sau solicitand informații prin pagina de contact a Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii.

Standardul ocupațional și programa de pregătire pot fi consultate pe site-ul www.unelm.ro.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate