PJ Braşov. Ultraj, tulburare a ordinii și liniștii publice, furt calificat, tentativă la tâlhărie calificată. Arestare preventivă
11 ianuarie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuţ RACOCI
PJ Braşov. Ultraj, tulburare a ordinii și liniștii publice, furt calificat, tentativă la tâlhărie calificată. Arestare preventivă.
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, la data de 5 ianuarie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul S. P., sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ultraj şi tulburare a ordinii și liniștii publice.
La aceeaşi dată, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:
În noaptea de 4/5 ianuarie 2016, fiind cazat la o unitate turistică din zona staţiunii Poiana Braşov, inculpatul S. P., împreună cu mai mulţi prieteni, pe fondul consumului de alcool, a tulburat liniştea în incinta pensiunii, deranjând ceilalţi turişti. În aceste împrejurări, administratorul unităţii de cazare a solicitat prezenţa organelor de poliţie, după ce, în prealabil, a fost ameninţat cu acte de violenţă de către inculpat, căruia i-a solicitat să înceteze comportamentul zgomotos. După sosirea organelor de poliţie, inculpatul s-a manifestat agresiv, aducându-le injurii acestora şi adresând expresii triviale unui membru al echipajului de poliţie. La un moment dat, inculpatul a aruncat cu o vază către persoana vătămată M. A., agent de poliţie în cadrul Poliţiei staţiunii Poiana Braşov, iar ulterior a aruncat cu un pahar, lovind-o pe aceasta în zona capului, după care a lovit-o cu picioarele în zona abdomenului şi picioarelor, cauzându-i leziuni ce necesită pentru vindecare 3-4 zile îngrijiri medicale.
*
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, la data de 5 ianuarie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul B. C. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tentativă la tâlhărie calificată și ultraj.
La aceeaşi dată, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:
În data de 4 ianuarie 2016, în jurul orelor 13.30, fiind în stare de ebrietate, inculpatul B. C. a pătruns, prin spargerea geamului, în interiorul unui autobuz parcat pe str. Zizinului din municipiul Braşov, aparţinând SC. S.U.T. SRL, de unde a sustras un radiocasetofon şi un calculator pentru comandă climatizare, cauzând un prejudiciu de circa 2000 euro.
În timp ce răvăşea bunurile din autobuz, inculpatul a fost surprins de conducătorul autobuzului, care a reuşit să-l fotografieze cu telefonul mobil, motiv pentru care inculpatul i-a cerut să-i predea telefonul. Conducătorul auto a fugit de frică de la faţa locului, plecând şi inculpatul.
În continuare, fiind alertate de comiterea faptei, organele de poliţie au plecat în căutarea inculpatului, care a fost găsit de o patrulă mixtă, formată dintr-un agent de poliţie şi un jandarm, pe str. Crinului din municipiul Braşov, în timp ce se afla într-un autoturism în care pătrunsese prin spargerea geamului.
La vederea organelor de poliţie, inculpatul a fugit, fiind urmărit de patrula mixtă, care i-a adresat somaţii de oprire, pe care B. C. le-a ignorat. La un moment dat, persoana vătămată E. G. din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov l-a ajuns din urmă pe inculpat, context în care acesta a scos dintr-o teacă un cuțit tip baionetă cu lama de cca. 30-40 cm și mâner prevăzut cu gardă cu care l-a amenințat pe jandarm, spunându-i că, dacă se va apropia, îl va tăia.
Între timp, la faţa locului a ajuns şi poliţistul din patrulă şi împreună cu jandarmul l-au dezarmat pe inculpat, după care l-au condus la sediul secţiei de poliţie.
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
:: sursa: www.mpublic.ro
Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuţ Racoci
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro