Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Cristian Popa, propunerea României pentru funcția de vicepreședinte BEI. UPDATE
27.02.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking
JURIDICE - In Law We Trust

27 februarie 2016: Consiliul guvernatorilor Băncii Europene de Investiţii (BEI), alcătuit din cei 28 de miniştri de finanţe din Uniunea Europeană, a votat propunerea Ministerului Finanţelor Publice din România de numire a lui Cristian Popa în funcțiile de vicepreşedinte şi de membru al Comitetului de Direcţie al BEI, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, dat publicității vineri, 26 februarie 2016.

Mandatul său va începe de la 1 martie 2016.

Cristian Popa: ”Este o onoare şi un privilegiu să mă alătur Comitetului de direcţie al băncii şi aştept cu interes să sprijin implicarea băncii în România, Europa şi la nivel mondial. În ultimii 25 de ani, Banca Europeană de Investiţii a jucat un rol crucial în sprijinirea unor oportunităţi economice mai favorabile, a accesului la finanţare, a inovării şi infrastructurii atât în Europa, cât şi în afara acesteia şi aştept cu nerăbdare să contribui la activitatea în echipă a băncii, pe baza palmaresului său notabil şi a experienţei demonstrate.”

*

11 ianuarie 2016: Memorandumul pentru desemnarea lui Cristian Popa, în calitate de candidat al României, pentru funcția de vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, a fos aprobat de Președintele și Guvernul României, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, dat publicității vineri, 8 ianuarie 2016.

În acest sens, urmează a se desfășura un proces de avizare internă al Băncii Europene de Investiții, în conformitate cu regulile de procedură existent.

Mihai Tănăsescu a fost reprezentantul României la BEI, din anul 2012.

Cristian Popa are o experiență de peste 16 ani în Banca Națională a României și a avut trei mandate consecutive în poziția de viceguvernator.

Acesta a deținut și funcția de guvernator supleant al României pentru Banca Mondială și a fost membru în echipele de negociere şi dialog ale BNR cu FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială, BERD, BEI şi OCDE.

Are, de asemenea, o vastă experiență didactică și în cercetare. În  anul 1997 a obținut diploma de Doctor în științe economice, specializarea Economie mondială, la Facultatea de Relații Economice Internaționale, din Academia de Studii Economice, București. În septembrie 1994, a obținut o bursă la Departamentul de Economie din cadrul Universității Harvard.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti


Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti