Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Arbitraj
DezbateriCărţiProfesionişti

Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Convenție arbitrală pentru orice litgiu. Compentența de soluționare a unei ordonanțe de plată
15.01.2016 | Alina Maria HAȚEG


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Curtea de Apel Timișoara a decis că, deși părțile au stabilit convențional că orice litigiu aparține arbitajului, în situația în care nici convenția arbitrară inserată în contract, nici o altă stipulație contractuală nu face referire la procedurile speciale cuprinse în normele procedurale se poate concluziona că o cerere privind emiterea ordonanței de plată este de competența instanțelor de drept comun. Cu toate că interpretarea articolului 1015 din noul Cod de procedură civilă ar putea conduce, potrivit debitorului, la ideea că instanța competentă să soluționeze litigiul ar fi cea arbitrară, dispoziția reglementează, în opinia instanței de judecată, stabilirea competenței instanțelor, din punct de vedere teritorial și după valoare, fără a face referire la categorii de instanțe (Decizia nr 1715/2013 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect ordonanță de plată)

Alina Maria Hațeg

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate