BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Dizolvare societate. Lipsa cererii de numire a lichidatorului

26.01.2016 | Cosmina SIMA
Newsletter
Instagram
Facebook

Curtea de Apel Timișoara a statuat că, în situația în care o societate reglementată de Legea nr. 31/1990 a fost dizolvată, iar în termenul de 3 luni prevăzut la art. 237 din aceeași lege nu a fost formulată nicio cerere de numire a lichidatorului, atunci nu are relevanță juridică dacă societatea avea sau nu datorii la bugetul de stat, radierea efectuându-se în deplină legalitate. Administrația Județeană a Finanțelor Publice nu a depus diligențele necesare pentru apărarea interesului său, respectiv nu a depus nicio cerere de numire a lichidatorului, astfel că nulitatea de drept a radierii ca urmare a existenței datoriei bugetare (art. 5 alin. (4) din Legea nr. 314/2001) nu poate fi luată în considerare. (Decizia nr. 2477 din 6 octombrie 2014 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect radierea societății din registrul comerțului ca urmare a dizolvării)

Cosmina Sima

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate