Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Timișoara. Dizolvare societate. Lipsa cererii de numire a lichidatorului
26.01.2016 | Cosmina SIMA

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a statuat că, în situația în care o societate reglementată de Legea nr. 31/1990 a fost dizolvată, iar în termenul de 3 luni prevăzut la art. 237 din aceeași lege nu a fost formulată nicio cerere de numire a lichidatorului, atunci nu are relevanță juridică dacă societatea avea sau nu datorii la bugetul de stat, radierea efectuându-se în deplină legalitate. Administrația Județeană a Finanțelor Publice nu a depus diligențele necesare pentru apărarea interesului său, respectiv nu a depus nicio cerere de numire a lichidatorului, astfel că nulitatea de drept a radierii ca urmare a existenței datoriei bugetare (art. 5 alin. (4) din Legea nr. 314/2001) nu poate fi luată în considerare. (Decizia nr. 2477 din 6 octombrie 2014 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect radierea societății din registrul comerțului ca urmare a dizolvării)

Cosmina Sima

Secţiuni: Corporate, Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO