Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Inspecția Muncii sesizată pentru verificarea Regulamentului de ordine interioară al instanțelor judecătorești


13 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Inspecția Muncii a fost sesizată printr-o adresă de Federația Națională Sindicală PROJUST – federație ce reprezintă interesele personalului auxiliar din instanțele judecătorești și parchetele de lângă acestea.

În cuprinsul adresei este evocat Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015.

Cum, pentru elaborarea acestui regulament intern, nu au fost consultate organizațiile sindicale ale personalului din justiție sau reprezentații salariaților, Federația Națională Sindicală PROJUST solicită verificări, în privința respectării următoarelor dispoziții legale:

– Dispozițiile Convenției nr. 144/1976 a Organizației Internaționale a Muncii privitoare la consultările tripartite destinate să promoveze aplicarea normelor internaționale ale muncii, adoptată la 2 iunie 1976, la Geneva, ratificată în România prin Legea nr. 96/1992.

– Dispozițiile Legii nr. 467/2006 privind stabilirea cadrului general de informare și consultare a angajaților;

– Dispozițiile Legii nr. 53/2003 republicată, referitor la consultarea organizațiilor sindicale la elaborarea regulamentului intern.

Având în vedere aspectele expuse, Federația solicită verificarea respectării acestor dispoziții legale, precum și luarea măsurilor ce se impun.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii