Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Întâlnire între ASF și societățile de asigurare autorizate să vândă polițe RCA
13.01.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Content
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 12 ianuarie 2016, a fost organizată, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, o ședință de lucru cu reprezentanții celor nouă societăți de asigurare autorizate să vândă polițe RCA, potrivit unui comunicat al acestei instituții.

Ședința a avut ca temă verificarea încadrării noilor tarife în plafonul de majorare de 50%, stabilit prin Protocolul încheiat pe 22 decembrie 2015 și reiterarea angajamentului de continuare a demersurilor comune menite să conducă la normalizarea pieței RCA.

Mișu Negrițoiu, președintele ASF, alături de Marius Vorniceanu, vicepreședinte al ASF, și de echipa de supraveghere a sectorului de asigurări au fost cei care au condus discuțiile în cadrul acestei ședințe.

Au fost, de asemenea, prezenți la întâlnire reprezentanții societăților următoare: Allianz-Țiriac, Uniqa, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama și Omniasig.

Pe parcursul discuțiilor a reieșit faptul că cele nouă societăți  – cu puține excepții marginale, pe categorii de produs – au respectat încadrarea noilor tarife în plafonul de majorare de 50%, înscriindu-se în linia asumată prin Protocolul din decembrie 2015.

Mișu Negrițoiu, președintele ASF: ”Noi  monitorizăm permanent situația de pe piața RCA și îi invităm pe transportatori să ne semnaleze eventualele cazuri în care ofertele avansate de asigurători nu se încadrează în plafonul de majorare de 50% sau dacă se află în imposibilitatea de a-și asigura autovehiculele la societăți care respectă plafonul.

În privința adoptării unor măsuri pe termen lung, ASF a constituit un Grup de lucru dedicat problematicii RCA, cu participarea UNSAR, precum și a asociațiilor patronale din transporturi. Obiectivul acestui grup de lucru este constituit de definitivarea unui set de propuneri de reglementare și de acțiuni cu grafice de execuție, pentru fluidizarea rapidă și sustenabilă a pieței RCA.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti