Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Întâlnire între ASF și societățile de asigurare autorizate să vândă polițe RCA


13 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În data de 12 ianuarie 2016, a fost organizată, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, o ședință de lucru cu reprezentanții celor nouă societăți de asigurare autorizate să vândă polițe RCA, potrivit unui comunicat al acestei instituții.

Ședința a avut ca temă verificarea încadrării noilor tarife în plafonul de majorare de 50%, stabilit prin Protocolul încheiat pe 22 decembrie 2015 și reiterarea angajamentului de continuare a demersurilor comune menite să conducă la normalizarea pieței RCA.

Mișu Negrițoiu, președintele ASF, alături de Marius Vorniceanu, vicepreședinte al ASF, și de echipa de supraveghere a sectorului de asigurări au fost cei care au condus discuțiile în cadrul acestei ședințe.

Au fost, de asemenea, prezenți la întâlnire reprezentanții societăților următoare: Allianz-Țiriac, Uniqa, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama și Omniasig.

Pe parcursul discuțiilor a reieșit faptul că cele nouă societăți  – cu puține excepții marginale, pe categorii de produs – au respectat încadrarea noilor tarife în plafonul de majorare de 50%, înscriindu-se în linia asumată prin Protocolul din decembrie 2015.

Mișu Negrițoiu, președintele ASF: ”Noi  monitorizăm permanent situația de pe piața RCA și îi invităm pe transportatori să ne semnaleze eventualele cazuri în care ofertele avansate de asigurători nu se încadrează în plafonul de majorare de 50% sau dacă se află în imposibilitatea de a-și asigura autovehiculele la societăți care respectă plafonul.

În privința adoptării unor măsuri pe termen lung, ASF a constituit un Grup de lucru dedicat problematicii RCA, cu participarea UNSAR, precum și a asociațiilor patronale din transporturi. Obiectivul acestui grup de lucru este constituit de definitivarea unui set de propuneri de reglementare și de acțiuni cu grafice de execuție, pentru fluidizarea rapidă și sustenabilă a pieței RCA.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii