« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 

Întâlnire între ASF și societățile de asigurare autorizate să vândă polițe RCA
13.01.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În data de 12 ianuarie 2016, a fost organizată, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, o ședință de lucru cu reprezentanții celor nouă societăți de asigurare autorizate să vândă polițe RCA, potrivit unui comunicat al acestei instituții.

Ședința a avut ca temă verificarea încadrării noilor tarife în plafonul de majorare de 50%, stabilit prin Protocolul încheiat pe 22 decembrie 2015 și reiterarea angajamentului de continuare a demersurilor comune menite să conducă la normalizarea pieței RCA.

Mișu Negrițoiu, președintele ASF, alături de Marius Vorniceanu, vicepreședinte al ASF, și de echipa de supraveghere a sectorului de asigurări au fost cei care au condus discuțiile în cadrul acestei ședințe.

Au fost, de asemenea, prezenți la întâlnire reprezentanții societăților următoare: Allianz-Țiriac, Uniqa, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama și Omniasig.

Pe parcursul discuțiilor a reieșit faptul că cele nouă societăți  – cu puține excepții marginale, pe categorii de produs – au respectat încadrarea noilor tarife în plafonul de majorare de 50%, înscriindu-se în linia asumată prin Protocolul din decembrie 2015.

Mișu Negrițoiu, președintele ASF: ”Noi  monitorizăm permanent situația de pe piața RCA și îi invităm pe transportatori să ne semnaleze eventualele cazuri în care ofertele avansate de asigurători nu se încadrează în plafonul de majorare de 50% sau dacă se află în imposibilitatea de a-și asigura autovehiculele la societăți care respectă plafonul.

În privința adoptării unor măsuri pe termen lung, ASF a constituit un Grup de lucru dedicat problematicii RCA, cu participarea UNSAR, precum și a asociațiilor patronale din transporturi. Obiectivul acestui grup de lucru este constituit de definitivarea unui set de propuneri de reglementare și de acțiuni cu grafice de execuție, pentru fluidizarea rapidă și sustenabilă a pieței RCA.

 
Secţiuni: Asigurări, Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD