Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Inspecția Muncii a sancționat 104 angajatori în 5 zile


14.01.2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare totală de 550.500 lei – 454.500 lei pentru nereguli în domeniul relaţiilor de muncă și 97.000 lei în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma unor acțiuni de control desfăşurate în perioada 4-8 ianuarie 2016, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, dat publicității marți, 12 ianuarie 2016.

Au fost depistate 102 persoane care lucrau la negru. Astfel, inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală pentru un angajator din județul Bihor, unde au fost găsite 73 persoane fără forme legale de angajare.

În total, au fost sancţionaţi 104 angajatori din cauza neregulilor în domeniul relaţiilor de muncă.

În sfera securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost sancționați 204 angajatori pentru constatarea unor evenimente a căror încadrare nu putea fi accidentul de muncă.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: ”Debutăm în anul 2016 cu rezultate care arată că angajatorii nu conștientizează și nu evaluează suficient riscurile la care sunt expuși angajații. Munca la negru rămâne un fenomen, dar eforturile inspectorilor de muncă sunt concentrate pe diminuarea acestuia. Intenționăm dezvoltarea cooperării transfrontaliere cu inspectori de muncă ai inspecțiilor teritoriale din țările vecine și din fiecare schimb de experiență vom crea un exemplu de bună practică.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro