Litigii, achiziţii publice, arbitraj, banking, concurenţă, drept civil, drept penal, dreptul familiei, dreptul muncii, executare silită, fiscalitate, fuziuni & achiziţii, insolvenţă, Internet, procedură civilă, proprietate intelectuală, societăţi
Afaceri transfrontaliere, asigurări, construcţii, contencios administrativ, contravenţii, drept comercial, drept constituţional, dreptul sportului, dreptul UE, energie, health & pharma, infrastructură, jocuri de noroc, media & publicitate, mediere, piaţa de capital, protecţia consumatorilorprotecţia mediului, telecom, varia
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
UDRESCU
576 citiri
Print Friendly

ASF a constituit grupuri de lucru pentru atingerea obiectivelor strategice

15 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro

Drept comercial
Reducere 50% pentru membri

Au fost constituite opt grupuri de lucru de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, în vederea identificării și adoptării de măsuri, pe termen scurt, mediu și lung pentru atingerea obiectivelor pe anul 2016, dar și pentru modernizarea și dezvoltarea piețelor financiare non-bancare, potrivit unui comunicat al acestei instituții, dat publicității miercuri, 13 ianuarie 2016.

Sarcina acestor grupuri de lucru constă în elaborarea de propuneri de modificare a prevederilor legislative și în identificarea de soluții pe mai multe paliere care includ toate cele trei sectoare reglementate și supravegheate de către ASF (asigurări, piața de capital și pensii private).

În urma întâlnirilor cu reprezentanții transportatorilor și ai societăților de asigurare, au fost constituite două grupuri de lucru ce au în vedere soluționarea problemelor identificate pe piața asigurărilor auto. Primul grup de lucru este coordonat de către Marius Vorniceanu, Vicepreședinte ASF, și va fi constituit din reprezentanți ai Autorității, ai Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Transporturilor și ai patronatelor din domeniul transporturilor.

Cel de al doilea grup de lucru este coordonat de către Mișu Negrițoiu, Președintele ASF și este format din reprezentanți ai Autorității, ai UNSAR, ai UNSICAR și ai Ministerului Afacerilor Interne, urmând a propune o serie de măsuri pentru creșterea transparenței privind accesul la informațiile esențiale, informarea corespunzătoare a consumatorilor și diseminarea de informații corecte, complete și furnizate la timp.

Celelalte șase grupuri de lucru se vor preocupa de efectuarea de analize și vor propune soluții cu privire la domenii-cheie din piețele supravegheate, astfel:

– Asigurări de locuințe
Obiective: propuneri pentru creșterea gradului de cuprindere în asigurare; soluții privind completarea eficientă a asigurărilor obligatorii de locuințe cu cele facultative.

Componență: Coordonator – Marius Vorniceanu, Vicepreședinte ASF, reprezentanți ai ASF, ai UNSAR și ai PAID.

– Asigurări de sănătate și agricole
Obiective: elaborarea unui pachet de măsuri pentru creşterea gradului de accesibilitate şi atractivitate a pieţei asigurărilor de sănătate și a celor agricole; stimularea produselor de asigurare de sănătate și a celor agricole cu utilitate maximă pentru consumatori;  elaborarea cadrului de reglementare aferent fondurilor mutuale pentru agricultură; promovarea modificării legislaţiei specifice sau incidente, primare şi secundare.

Componență: Coordonator – Cornel Coca Constantinescu, Prim – Vicepreședinte ASF, reprezentanți ai ASF, ai UNSAR, ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai Consiliului Investitorilor Străini.

– Distribuția produselor de asigurări și pensii private
Obiective: elaborarea legislației secundare aplicabile intermediarilor în asigurări și/sau reasigurări, în conformitate cu directiva privind distribuția produselor de asigurări (Directiva IDD), precum și distribuția online a produselor de asigurare; simplificarea distribuției produselor de asigurare și de pensii private prin diversificarea canalelor de distribuție, inclusiv prin creșterea anvergurii implicării instituțiilor de credit în lanțul de distribuție.

Componență: Coordonator –  Mișu Negrițoiu, Președinte ASF, reprezentanți ai ASF, ai UNSAR, ai UNSICAR, ai ARB și ai patronatului bancar.

– Pensii facultative și ocupaționale
Obiective – stimularea economisirii pe termen lung în cadrul fondurilor de pensii facultative;  măsuri pentru promovarea înființării sistemului de pensii ocupaționale.

Componență: Coordonator – Ion Giurescu, Vicepreședinte ASF, reprezentanți ai ASF, ai Ministerului Muncii și ai APAPR.

– Reglementarea FIA, MiFID și actualizarea normelor din piața de capital
Obiective: elaborarea proiectelor de reglementări privind fondurile de investiții alternative și a propunerilor de modificare a legislației specifice; inventarierea și revizuirea corpului activ al legislației primare și secundare și, după caz, consolidarea, republicarea sau eliminarea/abrogarea acelor norme care nu mai sunt necesare;  înlăturarea paralelismelor existente în reglementările sectoriale prin concentrarea și integrarea acestora în norme unice.

Componență: Coordonator Mircea Ursache, Vicepreședinte ASF, reprezentanți ai ASF, ai AAF și ai Asociației Brokerilor.

– Formarea profesională și educația financiară
Obiective propuneri pentru eficientizarea cadrului de formare profesională; măsuri pentru îmbunătățirea gradului de educație şi cultură financiară a populației; sporirea gradul de implicare a Institutului de Studii Financiare în creșterea nivelului educației financiare a consumatorilor.

Componență: Coordonator  Mișu Negrițoiu, Președinte ASF, reprezentanți ai ASF, ai UNSAR, ai UNSICAR,  ai Asociației Brokerilor, ai APAPR și ai AAF.

Mai multe detalii despre aceste grupuri pot fi accesate aici.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

conferinte.juridice.ro [ gratuit pentru membrii PLATINUM, reducere 50% pentru GOLD şi PREMIUM ]

20 octombrie 2017: Probleme dificile de drept civil (ed. 6). Conferinţa Valeriu Stoica
23 noiembrie 2017: Probleme dificile de drept comercial (ed. 3). Conferinţa Stanciu Cărpenaru
24 noiembrie 2017: Probleme dificile de dreptul internetului (ed. 2)

ateliere.juridice.ro [ reducere 50% pentru membrii PREMIUM, GOLD şi PLATINUM ]

7 septembrie 2017: Arbitrajul comercial: noua procedură şi examen comprehensiv al soluţiilor pe fond | Cornel Popa
11 septembrie 2017: Camera preliminară. Examen teoretic şi jurisprudenţial al posibilităţilor şi rezultatelor | Teodor Manea
12 septembrie 2017: Lawyers Real Life | Irina Radu
14 septembrie 2017: Clauze abuzive în contractul de leasing | Mădălina Ionescu
18 septembrie 2017: Acordul de recunoaştere a vinovăţiei | Cristian Bălan
20 septembrie 2017: Expertiza contabilă în dosare penale. Studii de caz | Daniel Udrescu
21 septembrie 2017: Curs intensiv de asigurări pentru avocaţi | Gicu Firu
22 septembrie 2017: Ordine şi răspundere în dreptul muncii | Marilena Balabuti
25 septembrie 2017: Retorica şi logica juridică în activitatea juristului | Mihai Hotca
27 septembrie 2017: Spălarea de bani. Pericole concrete şi soluţii de prevenire | Elena Hach
28 septembrie 2017: Executarea silită a contractului de leasing | Cristina Cornaci
30 septembrie 2017: Achiziţii publice de la teorie la practică | Florentina Drăgan
4 octombrie 2017: Interpretarea normelor şi actelor juridice | Valentin Constantin
9 octombrie 2017: Apărarea drepturilor de proprietate intelectuală prin mijloace de procedură civilă | Sonia Florea
13 octombrie 2017: Contestaţia la executare între DA şi NU. Examen de practică judiciară | Roxana Stanciu
16 octombrie 2017: CYBERCRIME | Maxim Dobrinoiu
25 octombrie 2017: Evaziunea fiscală. Aspecte controversate de drept penal şi drept procesual penal | Alexandra Șinc
26 octombrie 2017: Probleme şi soluţii juridice în SPORT | Cristian Jura
27 octombrie 2017: Cum folosim în mod eficient PUBLICITATEA MOBILIARĂ. Reglementări, metode juridice şi procedee tehnice | Irina Oglindă

dezbateri.juridice.ro [ gratuit pentru membri ]

Lasă un răspuns

Important
Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real şi care respectă Politica JURIDICE.ro si Condiţiile de publicare. Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.
Return to Top ▲Return to Top ▲