Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Iaşi. Operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic. Reținere


15 ianuarie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Marian Ionuț RACOCI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

DIICOT-Iaşi. Operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic. Reținere.

La data de 13 ianuarie 2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor A. V. O. şi J. V., pentru săvârșirea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 31 decembrie 2015 – 13 ianuarie 2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii A. V. O. şi J. V. au montat pe terminalele mai multor ATM-URI aparţinând unor unităţi bancare de pe raza municipiului Iaşi, dispozitive confecţionate artizanal de capturare a cardurilor bancare şi de înregistrare a codurilor PIN.
Ulterior, inculpaţii au efectuat, în mod repetat, la diferite intervale orare, retrageri frauduloase de bani.
În autoturismul inculpaţilor au fost găsite materiale folosite la fabricarea dispozitivelor de skimming, un card bancar şi un plic cu o substanță vegetală ce urmează a fi expertizată.

Acțiunea a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa : www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuţ Racoci

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică