Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

ICC. Noi politici menite să sporească eficiența și transparența procedurilor de arbitraj
26.01.2016 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust

Pe 17 decembrie 2015, Curtea Internațională de Arbitraj a Camerei Internaționale de Comerț a dat publicității cele două decizii majore menite să sporească eficiența și transparența procedurilor de arbitraj ICC, care au fost adoptate în unanimitate, potrivit iccwbo.org.

Începând cu 1 ianuarie 2016, noua politică se va aplica tuturor cazurilor înregistrate. ICC va publica pe website-ul Curții atât numele președintelui, numele și naționalitatea arbitrilor precum și dacă numirea a fost făcută de către curte sau părți.

Aceste informații vor fi publicate odată ce completul este constituit și actualizat, în cazul în care au survenit schimbări, fără însă a se menționa motivul. Informațiile cu privire la dosar vor rămâne publice până când cazul este închis. În scopul de a nu compromite confidențialitate ce poate fi importantă pentru părți, numărul de referință și numele părților nu vor fi publicate. De asemenea, părțile, de comun acord, au posibilitatea de renunța la această clauză de confidențialitate. Pe de altă parte, acestea pot solicita Curții să publice informații suplimentare despre un anumit caz. În continuare, ICC a stabilit și care sunt consecințele bănești pentru orice întarziere nejustificată.

Într-o mișcare revoluționară, ICC a stabilit un set de reguli cu privire la sancționarea arbitrilor în cazul în care vor exista întârzieri nejustificate în redactarea hotărârilor. Curtea precizează că redactarea acestora se va face în termen de trei luni de la ultima audiere de fond, sau mai târziu, în cazul în care se depun observații scrise. Acest interval de timp este de două luni pentru cazurile audiate de un singur arbitru. În cazul în care hotărârea este redactată mai târziu, iar dacă Curtea nu consideră că întârzierea este justificată, onorariile arbitrilor pot fi reduse între 5% și 20%, sau mai mult.

Ca o măsură suplimentară, pentru a încuraja eficiența, noile reguli oferă Curții posibilitatea de a majora onorariile arbitrilor în cazul în care litigiul este soluționat cu promptitudine.

Alexis Mourre: “Utilizatorii sunt îngrijorați de timpul și costurile arbitrajului internațional, și pe bună dreptate. Soluționarea rapidă a litigiilor este prioritară pentru noi. Majoritatea hotărârilor sunt redactate în timp util, dar există încă puține cazuri, în care vedem întârzieri ce nu sunt acceptabile pentru utilizatorii noștri. Prin implementarea acestui proiect, vom transmite un semnal clar pentru tribunale că întârzierile nejustificate nu vor fi tolerate, și oferim transparență cu privire la consecințele pe care Curtea le va aplica în astfel de situații.

Irina Rîmaru

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.