Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Profesori ai Facultății de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu premiați


15.01.2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În ziua de 16 decembrie 2015, a avut loc festivitatea de decernare a premiilor Uniunii Juriștilor din România pentru anul 2015, potrivit unui comunicat semnat de prof. univ. dr. Călina Jugastru – Decan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Premiul „Mihail Eliescu” a fost oferit pentru lucrarea Tratat de drept procesual civil. Vol. II Căile de atac. Procedurile speciale. Executarea silită. Procesul civil internațional„, Editura Universul Juridic (Autori: prof. univ. dr. h. c. Ioan LEȘ, prof. univ. dr. Călina JUGASTRU, prof. univ. dr. Verginel LOZNEANU, conf. univ. dr. Adrian CIRCA, conf. univ. dr. Eugen HURUBĂ, conf. univ. dr. Sebastian SPINEI).

Exegeza realizată în cuprinsul acestui volum este una aprofundată și în concordanță cu ultimele orientări doctrinare în materie, autorii remarcând diferențele dintre noile reglementări procesuale și cele care au fost promovate în Codul anterior de procedură civilă. Autorii au insistat cu deosebire asupra noutăților aduse de noul Cod de procedură civilă în materia căilor legale de atac, cum sunt cele privitoare la procedura prealabilă apelului și recursului, precum și la procedura de filtrare a recursurilor. De asemenea, o analiză aparte este consacrată procedurii arbitrajului privat, dar și procedurilor speciale, insistându-se în mod particular, așa cum este și firesc, asupra noilor proceduri speciale. Materia executării silite ocupă un loc important în sistemul noului Cod de procedură civilă, iar textele care o reglementează au primit o „expansiune” semnificativă. Cu aceeași persuasiune și stăruință doctrinară este cercetat și procesul civil internațional, context în care se subliniază particularitățile unor instituții în raport cu cele din dreptul comun, făcându-se referiri importante și la recentele reglementări ale Uniunii Europene în domeniu.

Colectivul de autori este încredințat că și acest al doilea volum al Tratatului se va bucura de aceeași receptivitate și va reprezenta un ghid teoretic și practic important nu doar pentru practicieni, ci și pentru studenții facultăților de drept, pentru tinerii absolvenți care azi sunt chemați să contribuie la consolidarea statului de drept și la triumful justiției, atât de încercate chiar și în istoria modernă a dreptului.

La data de 11 decembrie 2015 a fost acordat premiul „Matei B. Cantacuzino” pentru întreaga activitate desfășurată în domeniul dreptului privat, prof. univ. dr. Ovidiu UNGUREANU. Festivitatea de premiere a fost organizată de Revista Română de Drept Privat în parteneriat cu Uniunea Națională a Barourilor din România.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti