Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Răspunsul Ombudsman-ului Norvegiei către Avocatul Poporului
18.01.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul familiei
JURIDICE - In Law We Trust

Aage Thor Falkanger, Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei, a răspuns vineri, 8 ianuarie 2016, adresei înaintate, în data de 23 decembrie 2015, de către Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, în legătură cu situația a 5 copii preluați de la părinții lor de către autoritățile de protecție a copilului (Barnevernet), din Regatul Norvegiei, potrivit unui comunicat semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt al instituției Avocatul Poporului, dat publicității joi, 14 ianuarie 2016.

Astfel, Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei declară că “poate investiga majoritatea cazurilor care au fost gestionate de autoritățile publice și în care acestea au emis decizii, în Norvegia. Cu toate acestea, Ombudsman-ul poate controla autoritățile publice doar după ce acestea au gestionat un anumit caz.
Ordinele de preluare în îngrijire a copiilor sunt emise de Comisia Districtuală de Bunăstare Socială. Părinții au dreptul la un proces echitabil, inclusiv la avocat plătit de guvern, dreptul de a fi audiați și dreptul de a contesta decizia Comisiei la Tribunalul Districtual. Totuși, Ombudsman-ul nu poate investiga deciziile instanțelor, conform articolului 4, paragraful 1, litera c) din Legea Ombudsmanului, care precizează că Ombudsman-ul nu are competență în ceea ce privește funcțiile instanțelor.
La acest moment, nu există motive ca noi (Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei) să investigăm cazul. În calitate de supraveghetor al Serviciului de Bunăstare a Copilului, aceasta este responsabilitatea Guvernatorului Districtului. O copie a mesajului dumneavoastră, precum și acest răspuns au fost transmise Guvernatorului Districtului, în Sogn og Fjordane.”

În aceste condiții, Avocatul Poporului a solicitat Ombudsman-ului Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei informații suplimentare și a adresat, de asemenea, rugămintea de a continua desfășurarea demersurilor care se impun.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti