Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Toate tipurile de proceduri privind achizițiile publice se vor realiza online | Proiect
18.01.2016 | JURIDICE.ro

Vineri, 15 ianuarie 2016, o variantă de lucru a proiectului Normelor metodologice de aplicare a Legii privind Achizițiile publice a fost publicată, spre consultare publică, de către Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională pentru Achiziții Publice, potrivit unui comunicat al MFP.

Mare parte din noutățile aduse de aceste norme vizează modalitatea de consultare a pieței, reguli pentru evaluarea în avans (ex-ante) a documentației de atribuire, explicitarea criteriilor de atribuire „calitate-preț” și „costul cel mai scăzut”, precum și aplicarea procedurii simplificate.

De altfel, în conținutul documentului, se arată faptul că aplicarea criteriului de atribuire „calitate-preț” este obligatorie în cazul contractelor ce au ca obiect prestații intelectuale. Oferta câştigătoare se stabilește prin aplicarea unui sistem de factori de evaluare, în care valoarea alocată factorului preț nu poate fi mai mare de 40%.

Un alt element inovator al acestui proiect este reprezentat de propunerea, în spirit de transparență, ca toate tipurile de proceduri să fie desfășurate, integral, prin mijloace electronice (online).

Precizări suplimentare oferite de către MFP, referitor la acest proiect:

– Proiectul publicat spre consultare publică vineri, 15 ianuarie 2016, este o primă versiune, pentru care ANAP dorește să obțină contribuții de substanță de la toate părțile interesate;
– ANAP va centraliza toate propunerile/sugestiile primite, acestea vor fi integrate în proiect și, ulterior, va mai fi publicată o versiune consolidată a proiectului. Și aceasta, la rândul ei, va fi supusă unei etape de consultări publice – cea prevăzută de Legea nr. 52/2003 a transparenței decizionale;
– ANAP va publica la începutul săptămânii viitoare un calendar al dezbaterilor pe care le va organiza pe marginea acestui proiect, la care vor fi invitate toate părțile interesate. De asemenea, va fi publicat un formular prin care cei interesați vor putea să transmită electronic propunerile/comentariile.

:: Proiect norme metodologice de aplicare a legii privind achiziţiile publice


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.