Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Toate tipurile de proceduri privind achizițiile publice se vor realiza online | Proiect
18.01.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 15 ianuarie 2016, o variantă de lucru a proiectului Normelor metodologice de aplicare a Legii privind Achizițiile publice a fost publicată, spre consultare publică, de către Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională pentru Achiziții Publice, potrivit unui comunicat al MFP.

Mare parte din noutățile aduse de aceste norme vizează modalitatea de consultare a pieței, reguli pentru evaluarea în avans (ex-ante) a documentației de atribuire, explicitarea criteriilor de atribuire „calitate-preț” și „costul cel mai scăzut”, precum și aplicarea procedurii simplificate.

De altfel, în conținutul documentului, se arată faptul că aplicarea criteriului de atribuire „calitate-preț” este obligatorie în cazul contractelor ce au ca obiect prestații intelectuale. Oferta câştigătoare se stabilește prin aplicarea unui sistem de factori de evaluare, în care valoarea alocată factorului preț nu poate fi mai mare de 40%.

Un alt element inovator al acestui proiect este reprezentat de propunerea, în spirit de transparență, ca toate tipurile de proceduri să fie desfășurate, integral, prin mijloace electronice (online).

Precizări suplimentare oferite de către MFP, referitor la acest proiect:

– Proiectul publicat spre consultare publică vineri, 15 ianuarie 2016, este o primă versiune, pentru care ANAP dorește să obțină contribuții de substanță de la toate părțile interesate;
– ANAP va centraliza toate propunerile/sugestiile primite, acestea vor fi integrate în proiect și, ulterior, va mai fi publicată o versiune consolidată a proiectului. Și aceasta, la rândul ei, va fi supusă unei etape de consultări publice – cea prevăzută de Legea nr. 52/2003 a transparenței decizionale;
– ANAP va publica la începutul săptămânii viitoare un calendar al dezbaterilor pe care le va organiza pe marginea acestui proiect, la care vor fi invitate toate părțile interesate. De asemenea, va fi publicat un formular prin care cei interesați vor putea să transmită electronic propunerile/comentariile.

:: Proiect norme metodologice de aplicare a legii privind achiziţiile publice

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti