Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisarii CE îngrijorați de situația din Polonia


18 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Prim-vicepreședintele Frans Timmermans a fost mandatat de către Comisia Europeană miercuri, 13 ianuarie 2016, să transmită o scrisoare Guvernului polonez, pentru începerea unui dialog în temeiul cadrului UE pentru statul de drept, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, dat publcității vineri, 15 ianuarie 2016. Situația din Polonia va fi rediscutată de Colegiul comisarilor ână la jumătatea lunii martie, în strânsă cooperare cu Comisia de la Veneția.

În cadrul reuniunii săptămânale a colegiului comisarilor, întrunită în data de 13 ianuarie 2016, a avut loc o primă dezbatere de orientare cu privire la statul de drept și evoluțiile recente din Polonia, avându-se în vedere faptul că, la finalul lunii decembrie 2015, Comisia solicitase Guvernului polonez informații referitoare la situația Tribunalului Constituțional și la modificările aduse Legii serviciilor publice de radiodifuziune.

Necesitatea dialogului, în acest caz, a apărut în contextul evenimentelor recente din Polonia, în special disputa politică și juridică, în ceea ce privește componența Tribunalului Constituțional, generând astfel îngrijorări în privința respectării principiului statului de drept.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri