« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Dacian Cioloș: A existat o anumită rezistență în ceea ce privește introducerea internetului la sate
18.01.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 15 ianuarie 2016, Dacian Cioloș, Premierul României, a avut o întrevedere de lucru, la sediul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, cu ministrul Marius Bostan, secretarii de stat Horațiu Anghelescu și Radu Dorcioman, subsecretarul de stat Carmen Elian și alți membri ai echipei de conducere din minister, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

Premierul Dacian Cioloș: ”Am avut o întâlnire cu conducerea Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională și am trecut în revistă prioritățile pe care ministerul le-a stabilit până la sfârșitul anului. Am discutat despre îmbunătățirea guvernanței corporatiste pentru companiile care sunt în subordonarea Ministerului Comunicațiilor și măsurile care trebuie luate pentru imbunătățirea serviciilor, cât și despre calitatea serviciilor pe care aceste companii le oferă. Am discutat și despre programul Ro-Net. E vorba despre internet la sate, program pentru care am avut și avem în continuare bani din fonduri europene, câteva zeci de milioane de euro, dintre care în exercițiul financiar 2007-2013 s-au cheltuit foarte puțini bani. Au existat disfuncționalități și o anumită rezistență în ceea ce privește introducerea internetului la sate. Este vorba despre 750 de localități care ar putea beneficia de internet la sate. Din ce s-a făcut până acum, în ultimele două luni, avem 90 de proiecte, pentru 90 de comune, care sunt în curs de finalizare și ne fixăm ca obiectiv să finalizăm tot acest proces, până la sfârșitul anului, și să reușim să cablăm toate localitățile.”

Ministrul Marius Bostan:”Vă pot spune că legea securității cibernetice o vom pune în dezbatere publică. Este nevoie de această lege, pentru că România, în ultimul timp, a devenit țintă și, din acest punct de vedere, suntem pregătiți. Deja avem un plan de măsuri, extrem de precis, conform Strategiei naționale de securitate cibernetică. Avem divizii pregătite pentru a asigura securitatea cibernetică. Degeaba construim infrastructură de internet și investim în platforme, degeaba facem interoperabilitate și registre mari de date dacă nu suntem în stare să ni le protejăm”.

 
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD