Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Anca Dragu și Gabriel Biriș au participat la ECOFIN


21 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Anca Dragu, Ministrul finanțelor publice și secretarul de stat, Gabriel Biriș, au participat vineri, 15 ianuarie 2016, la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), ce a avut loc la Bruxelles, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, dat publicității luni, 18 ianuarie 2016.

La reuniune, miniștrii europeni au pus în discuție programul de lucru al Președinției olandeze, ce vizează consolidarea Uniunii Bancare, dezvoltarea Uniunii piețelor de capital, consolidarea și simplificarea semestrului european, promovarea acțiunilor îndreptate spre combaterea fraudei și evaziunii fiscale.

A fost discutată, de asemenea, utilizarea extinsă a mecanismului taxării inverse, în contextul combaterii fraudei TVA în UE. Ministrul Anca Dragu a precizat, pe marginea acestui subiect, că extinderea aplicării mecanismului taxării inverse pentru anumite bunuri și servicii ar putea avea efecte pozitive în combaterea fraudei fiscale, susținând, totodată, că România sprijină inițiativa Republicii Cehe în privința unui proiect pilot ce ar viza aplicarea generalizată a taxării inverse pentru operațiunile interne care depășesc un anumit plafon.

Alte subiecte puse în discuție în cadrul reuniunii sunt: aprobarea Recomandării Consiliului privind politica economică a zonei euro, adoptarea concluziilor Consiliului referitoare la Analiza Anuală a Creșterii și la Raportul privind Mecanismul de Alertă și informarea de către Președinție asupra stadiului implementării Uniunii Bancare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică