Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Întâlnire de lucru între Premier și Ministrul Muncii


20 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În decursul zilei de luni, 18 ianuarie 2016, Dacian Cioloș, Premierul României, și Ana Costea, ministrul Muncii, au avut o întâlnire de lucru, la sediul Ministerului Muncii, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

La finalul întâlnirii de lucru, Premierul Dacian Cioloș a declarat următoarele: “Discuţiile s-au concentrat pe trei teme majore: ocuparea forței de muncă și, mai ales, măsuri de stimulare a tinerilor pentru a intra în câmpul muncii, programele de inserție socială și de reducere a sărăciei, dar și drepturile și protecția lucrătorilor migranți. Eu m-am concentrat, în discuțiile cu conducerea Ministerului Muncii, pe nevoia de a crește eficiența utilizării diferitelor instrumente de asistență socială, de incluziune socială.  Avem alocări bugetare importante și de la bugetul de stat, dar și din fonduri europene, însă ceea ce ar putea duce la o creștere a eficienței în utilizarea acestor fonduri ar fi o mai bună corelare și coordonare între diferitele politici care au, până la urmă, un impact social.

În acest sens, în perioada următoare o să lucrăm cu grupuri de reprezentanți ai acestor ministere, autorităţi de management pentru fonduri europene ale diferitelor instituţii care gestionează inclusiv programe din finanţare din buget naţional, pentru a da mai multă claritate instrumentelor pe care le avem la dispoziţie şi a modului în care ele pot fi folosite la nivel local, pentru a putea rezolva o problemă sau alta.

Am mai încurajat, totodată, Ministerul Muncii să lucreze într-un mod mai deschis cu diferiţi actori neguvernamentali care au experienţă în aplicarea unor programe privind politicile sociale. Am dat exemplul unei asociaţii care, de câţiva ani, a derulat programe la nivel local, pentru a încuraja copiii din mediul sărac să vină la grădiniţă. Este un exemplu tipic de experienţă tratată de către o organizaţie neguvernamentală, care a devenit acum program naţional.

Prioritățile strategice și Planul de acțiuni sectoriale ale Ministerului Muncii pot fi consultate aici.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro