Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Întâlnire de lucru între Premier și Ministrul Muncii


20 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În decursul zilei de luni, 18 ianuarie 2016, Dacian Cioloș, Premierul României, și Ana Costea, ministrul Muncii, au avut o întâlnire de lucru, la sediul Ministerului Muncii, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

La finalul întâlnirii de lucru, Premierul Dacian Cioloș a declarat următoarele: “Discuţiile s-au concentrat pe trei teme majore: ocuparea forței de muncă și, mai ales, măsuri de stimulare a tinerilor pentru a intra în câmpul muncii, programele de inserție socială și de reducere a sărăciei, dar și drepturile și protecția lucrătorilor migranți. Eu m-am concentrat, în discuțiile cu conducerea Ministerului Muncii, pe nevoia de a crește eficiența utilizării diferitelor instrumente de asistență socială, de incluziune socială.  Avem alocări bugetare importante și de la bugetul de stat, dar și din fonduri europene, însă ceea ce ar putea duce la o creștere a eficienței în utilizarea acestor fonduri ar fi o mai bună corelare și coordonare între diferitele politici care au, până la urmă, un impact social.

În acest sens, în perioada următoare o să lucrăm cu grupuri de reprezentanți ai acestor ministere, autorităţi de management pentru fonduri europene ale diferitelor instituţii care gestionează inclusiv programe din finanţare din buget naţional, pentru a da mai multă claritate instrumentelor pe care le avem la dispoziţie şi a modului în care ele pot fi folosite la nivel local, pentru a putea rezolva o problemă sau alta.

Am mai încurajat, totodată, Ministerul Muncii să lucreze într-un mod mai deschis cu diferiţi actori neguvernamentali care au experienţă în aplicarea unor programe privind politicile sociale. Am dat exemplul unei asociaţii care, de câţiva ani, a derulat programe la nivel local, pentru a încuraja copiii din mediul sărac să vină la grădiniţă. Este un exemplu tipic de experienţă tratată de către o organizaţie neguvernamentală, care a devenit acum program naţional.

Prioritățile strategice și Planul de acțiuni sectoriale ale Ministerului Muncii pot fi consultate aici.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică