BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Întâlnire de lucru între Premier și Ministrul Muncii
20.01.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În decursul zilei de luni, 18 ianuarie 2016, Dacian Cioloș, Premierul României, și Ana Costea, ministrul Muncii, au avut o întâlnire de lucru, la sediul Ministerului Muncii, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

La finalul întâlnirii de lucru, Premierul Dacian Cioloș a declarat următoarele: “Discuţiile s-au concentrat pe trei teme majore: ocuparea forței de muncă și, mai ales, măsuri de stimulare a tinerilor pentru a intra în câmpul muncii, programele de inserție socială și de reducere a sărăciei, dar și drepturile și protecția lucrătorilor migranți. Eu m-am concentrat, în discuțiile cu conducerea Ministerului Muncii, pe nevoia de a crește eficiența utilizării diferitelor instrumente de asistență socială, de incluziune socială.  Avem alocări bugetare importante și de la bugetul de stat, dar și din fonduri europene, însă ceea ce ar putea duce la o creștere a eficienței în utilizarea acestor fonduri ar fi o mai bună corelare și coordonare între diferitele politici care au, până la urmă, un impact social.

În acest sens, în perioada următoare o să lucrăm cu grupuri de reprezentanți ai acestor ministere, autorităţi de management pentru fonduri europene ale diferitelor instituţii care gestionează inclusiv programe din finanţare din buget naţional, pentru a da mai multă claritate instrumentelor pe care le avem la dispoziţie şi a modului în care ele pot fi folosite la nivel local, pentru a putea rezolva o problemă sau alta.

Am mai încurajat, totodată, Ministerul Muncii să lucreze într-un mod mai deschis cu diferiţi actori neguvernamentali care au experienţă în aplicarea unor programe privind politicile sociale. Am dat exemplul unei asociaţii care, de câţiva ani, a derulat programe la nivel local, pentru a încuraja copiii din mediul sărac să vină la grădiniţă. Este un exemplu tipic de experienţă tratată de către o organizaţie neguvernamentală, care a devenit acum program naţional.

Prioritățile strategice și Planul de acțiuni sectoriale ale Ministerului Muncii pot fi consultate aici.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate