Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Judecător sancționat disciplinar
21.01.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Danielei Deteşan, judecător în cadrul Tribunalului Caraş-Severin, potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, dat publicității miercuri, 20 ianuarie 2016.

Motivul: încălcarea prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) din acelaşi act normativ, constând în nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente şi de art. 99 lit. t) raportat la art. 991 alin. 2 din acelaşi act normativ, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă. Secţia a reţinut, pe de o parte, că magistratul nu a respectat dispoziţiile Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, în sensul că a permis grefierului de şedinţă completarea soluţiei în sistem informatizat, deşi minuta nu era întocmită şi nu era semnată de ceilalţi membri ai completului de judecată şi totodată a semnat condica şedinţelor de judecată în aceleaşi condiţii. Pe de altă parte, s-a reţinut că magistratul a încălcat dispoziţiile procedurale care vizează procedura deliberării şi pronunţării hotărârilor judecătoreşti, respectiv a întocmit minutele în dosarele soluţionate la o dată ulterioară sau la data redactării hotărârii – în unele cazuri după o lungă perioadă de timp de la momentul pronunţării – şi nu la data pronunţării hotărârii.

Sancțiunea: diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de trei luni.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti