Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Sistemul judiciar

Judecător sancționat disciplinar

21 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Danielei Deteşan, judecător în cadrul Tribunalului Caraş-Severin, potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, dat publicității miercuri, 20 ianuarie 2016.

Motivul: încălcarea prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) din acelaşi act normativ, constând în nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente şi de art. 99 lit. t) raportat la art. 991 alin. 2 din acelaşi act normativ, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă. Secţia a reţinut, pe de o parte, că magistratul nu a respectat dispoziţiile Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, în sensul că a permis grefierului de şedinţă completarea soluţiei în sistem informatizat, deşi minuta nu era întocmită şi nu era semnată de ceilalţi membri ai completului de judecată şi totodată a semnat condica şedinţelor de judecată în aceleaşi condiţii. Pe de altă parte, s-a reţinut că magistratul a încălcat dispoziţiile procedurale care vizează procedura deliberării şi pronunţării hotărârilor judecătoreşti, respectiv a întocmit minutele în dosarele soluţionate la o dată ulterioară sau la data redactării hotărârii – în unele cazuri după o lungă perioadă de timp de la momentul pronunţării – şi nu la data pronunţării hotărârii.

Sancțiunea: diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de trei luni.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică