« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DIICOT. Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc, aderare la un grup infracţional organizat. Trimitere în judecată
22.01.2016 | Marian Ionuț RACOCI

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

DIICOT. Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc, aderare la un grup infracţional organizat. Trimitere în judecată.

La data de 14 ianuarie 2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
Y. H., S. G.-S., B. L.-C. şi S. H. pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, participaţie improprie la infracţiunea de trafic internaţional de droguri de mare risc în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Totodată, s-a dispus trimiterea în judecată a SC Unitrafic SRL şi SC Resident SRL, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de mare risc şi aderare la un grup infracţional organizat.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că, începând cu luna mai 2014, inculpatul Y. H. a iniţiat, şi ulterior, împreună cu inculpatul S. G.-S. a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat în luna martie 2015 şi inculpaţii B. L.-C. şi S. H., în scopul săvârşirii de infracţiuni privind traficul internaţional de droguri de mare risc, respectiv heroină. Astfel, acţionând în cadrul grupul infracţional din care făceau parte, în luna iulie 2015, inculpaţii Y. H., S. G.-S., B. L.-C. şi S. H., au organizat transportarea cantităţii de 310,76 kg heroină, iar la datele de 23 iulie 2015 şi 27 iulie 2015 au introdus drogurile din Ucraina în România prin punctul de trecere a frontierei Siret, heroina fiind disimulată în rezervorul unui autotren aparţinând SC Unitrafic SRL şi, respectiv, în rezervorul unui autotren utilizat în sistem leasing de SC Resident SRL.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că aceste transporturi de droguri erau organizate sub paravanul unor transporturi legale de mărfuri, prin intermediul unor societăţi comerciale, ce deţineau autocamioane înmatriculate în România și în ale căror rezervoare erau amenajate lăcaşuri speciale pentru disimularea drogurilor.
S-a reţinut că rolul grupului constituit pe teritoriul României a fost acela de a prelua drogurile din Turcia sau Ucraina, și de a le transporta în vestul Europei (Olanda, Germania), cu tranzit pe teritoriul României.

În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Marian Ionuţ Racoci

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD