Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Luminița Tuleașcă: Patrimoniile de afectațiune și teoria personalistă a patrimoniului

22.01.2016 | JURIDICE.ro

În Revista Română de Drept Privat nr. 5/2015 a fost publicat articolul ”Patrimoniile de afectațiune și teoria personalistă a patrimoniului”, semnat de conf. univ. dr. av. Luminița Tuleașcă.

Prin acest studiu, se stabilește natura juridică și caracterele patrimoniilor de afectațiune, precum și impactul acestor aspecte importante ale regimului juridic al patrimoniilor de afectațiune asupra teoriei subiective, clasice, a patrimoniului.

Ideea de bază a studiului constă în calificarea patrimoniului de afectațiune ca o creație nouă, cu caractere diferite de cele ale ”patrimoniului-mamă”.
Obiectivele studiului sunt atinse, în principal, prin răspunsurile date la următoarele întrebări: Este patrimoniul un bun? Dar patrimoniul de afectațiune? Patrimoniul de afectațiune reproduce codul genetic al patrimoniului general sau este o creație nouă cu regim juridic special? Care sunt caracteristicile speciale ale patrimoniilor de afectațiune?


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan