Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Avocatul Poporului nu susține eutanasierea animalelor
22.01.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Au fost trimise o serie de petiții privind problematica eutanasierii câinilor fără stăpân pe adresa instituției Avocatului Poporului, în acest context fiind necesară mențiunea că Avocatul Poporului nu susține eutanasierea animalelor, însă nu are atribuții de control asupra bunăstării acestora, potrivit unui comunicat semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt al instituției Avocatul Poporului, dat publicității marți, 19 ianuarie 2016.

În ipoteza în care au fost adresate deja petiții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), cărora nu li s-a răspuns, în termenul legal de 30, respectiv 45 zile, cetățenii pot reveni cu o nouă petiţie la instituţia Avocatul Poporului, atașând dovada demersurilor efectuate, respectiv copia numărului de înregistrare cu data depunerii sau a confirmării de primire care să nu fie mai veche de un an, copia cererii adresate autorităţii sau obiectul acesteia.

Potrivit art. 1 alin. (1) şi art. 28 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Avocatul Poporului examinează petiţiile în care sunt sesizate încălcări ale drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte administrative, de către autorităţi ale administraţiei publice şi regii autonome.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate