Secţiuni » Arii de practică » Protective » Protecţia animalelor
Protecţia animalelor
 

Avocatul Poporului nu susține eutanasierea animalelor
22.01.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Protecția animalelor
JURIDICE - In Law We Trust

Au fost trimise o serie de petiții privind problematica eutanasierii câinilor fără stăpân pe adresa instituției Avocatului Poporului, în acest context fiind necesară mențiunea că Avocatul Poporului nu susține eutanasierea animalelor, însă nu are atribuții de control asupra bunăstării acestora, potrivit unui comunicat semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt al instituției Avocatul Poporului, dat publicității marți, 19 ianuarie 2016.

În ipoteza în care au fost adresate deja petiții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), cărora nu li s-a răspuns, în termenul legal de 30, respectiv 45 zile, cetățenii pot reveni cu o nouă petiţie la instituţia Avocatul Poporului, atașând dovada demersurilor efectuate, respectiv copia numărului de înregistrare cu data depunerii sau a confirmării de primire care să nu fie mai veche de un an, copia cererii adresate autorităţii sau obiectul acesteia.

Potrivit art. 1 alin. (1) şi art. 28 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Avocatul Poporului examinează petiţiile în care sunt sesizate încălcări ale drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte administrative, de către autorităţi ale administraţiei publice şi regii autonome.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti