Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Schimb de informații privind cazierele cetățenilor non-UE


25 ianuarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene

Ca urmare a propunerii formulate marți, 19 ianuarie 2016, de către Comisia Europeană, utilizarea Sistemului european de informații cu privire la cazierele judiciare (ECRIS) va fi extinsă și pentru cazierele cetățenilor din afara UE, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, dat publicității joi, 21 ianuarue 2016.

Astfel, Comisia adoptă măsuri îndreptate împotriva noilor amenințări cu care se confruntă Europa, prin asigurarea fluxului de informații între statele membre, privind condamnările penale ale resortisanților țărilor terțe, pronunțate de instanțele statelor membre ale Uniunii.

Vĕra Jourová, comisarul european pentru justiție, a declarat: ”Atacurile de la Paris din luna noiembrie au confirmat nevoia urgentă de a asigura o cooperare judiciară mai solidă între statele membre. ECRIS este un instrument important de combatere a infracționalității transfrontaliere. Astăzi propunem îmbunătățirea sa, pentru a asigura un acces mai ușor la condamnările cetățenilor din afara UE. Judecătorii, procurorii și polițiștii vor dispune de mijloace mai bune de cooperare, pentru a garanta securitatea tuturor cetățenilor.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică