Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizii adoptate de ASF – 22 ianuarie 2016
25.01.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat proiectul de Normă privind modificarea Normei nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, potrivit unui comunicat al ASF, dat publicității vineri, 22 ianuarie 2016.

Modificările aduse vizează reducerea barierelor de intrare în piaţa asigurărilor RCA din România a jucătorilor locali şi a celor din alte state UE, în scopul stimulării unui cadru mai competitiv şi stabil în asigurări, care să genereze atât o creştere a ofertei, cât şi sporirea accesului asiguraţilor la produsele de asigurare auto.

În cadrul întrunirii au fost aprobate şase proiecte de normă emise în aplicarea Legii nr. 246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor, precum și înființarea Direcției de rezoluţie în cadrul Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

Consiliul ASF a avizat, de asemenea, Actul Adiţional la Protocolul de colaborare între Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale S.A. (PAID) şi societăţile de asigurare autorizate să practice riscuri de catastrofă, privitor la fluxurile financiare şi de informaţii dintre părţile semnatare.

Au mai fost aprobate o serie de acte individuale:
–  modificarea actelor constitutive în cazul unor societăţi de asigurare şi brokeri (majorarea capitalului social, completarea obiectului de actvitate), precum şi majorarea capitalului social pentru 13 brokeri de asigurare;
– emiterea Certificatelor de înregistrare a valorilor mobiliare pentru societăţile Prodplast Imobilare S.A. Bucureşti (majorare capital social), Aviaţia Utilitară Bucureşti S.A. (diminuare capital social) şi Transilvania Construcţii S.A. Cluj Napoca (diminuare capital social);
– avizarea şi reavizarea a 42 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 51 agenţi de marketing.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti