Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Dubla reprezentare – cauză de anulare a clauzei penale?
25.01.2016 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Corporate, Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că nu se poate dispune anularea unei clauze penale doar pentru motivul că împotriva societății debitoare s-a pronunțat o somație de plată care constituie titlu executoriu, chiar dacă partea consideră că administratorul său statutar ar fi acționat în detrimentul intereselor societății. În speță, dolul prin reticență nu se poate reține, chiar dacă administratorul unic de la societatea reclamantă era și reprezentant legal pentru pârâtă, deoarece în legislația civilă nu există o interdicție expresă a contractului cu dublă reprezentare. (Decizia nr. 78 din 29 mai 2013 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect anularea clauzei penale)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti