Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Antoniu Obancia: Aici este pericolul…


25.01.2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Antoniu Obancia, Partner ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS, s-a referit în cadrul dezbaterii Vulnerabilitățile avocaților, organizate de Societatea de Științe Juridice, la relația avocat-client din perspectiva proceselor penale.

Antoniu Obancia: ”Pericolul pe care l-am semnalat este că, pornindu-se de la un caz anume, valoarea ocrotită nu mai este absolută şi de aceea temerile şi reţinerile pe care le-ar putea avea toţi ceilalţi într-o suită de alte situaţii particulare, fac că relaţia avocat-client să nu mai fie ceea ce trebuie să fie potrivit articolului citat din Legea profesiei. Aici este pericolul. Nu putem răspunde unui exemplu cu alt exemplu, nici să judecăm că un exemplu a fost bun, că în anume cauza s-a şi dat o hotărâre de condamnare. Pentru că, până la urmă, în alte cauze situaţiile sunt altfel, iar acele alte cauze beneficiază şi ele de prezumţia de nevinovăţie, fie că inculpatul este un client, fie că inculpatul este un avocat. Deci pericolul este – similar unei relaţii din biserică – dacă pentru un motiv sau altul secretul este divulgat, atunci nu mai avem originea relaţiei respective.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti