Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ASF a decis aplicarea măsurilor de rezoluție în cazul societăţii Carpatica Asig SA


26.01.2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Asigurări, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a desfășurat o analiză cu privire la situaţia financiară a societăţii de asigurări Carpatica Asig S. A. și la alți factori care ce vizează necesitatea protejării creditorilor de asigurări, la minimizarea impactului asupra fondurilor de protecţie şi pentru evitarea efectelor negative semnificative asupra stabilităţii financiare a pieţei de asigurări, potrivit unui comunicat al ASF, dat publicității luni, 25 ianuarie 2016.

În urma analizei realizate, ASF a constatat că se impune aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor, atât în ceea ce priveşte susceptibilitatea intrării într-o stare de dificultate majoră a societăţii, cât şi justificarea aplicării măsurilor de rezoluţie din perspectiva interesului public.

Urmează ca, în cel mult 6 luni, ASF să întocmească Planul de rezoluţie şi să se asigure că un evaluator independent va realiza o evaluare corectă, prudentă şi realistă a activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii ale asigurătorului.

În aceste condiții, Consiliului de Administrație al societății Carpatica Asig S. A. îi revine obligaţia de a implementa măsura referitoare la atragerea unui investitor strategic și încheierea tranzacției, precum și a altor măsuri, astfel încât:

–  să fie restabilit nivelul fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerinţa de capital minim (MCR, minimum capital requirement) calculat la data de 1 ianuarie 2016 sau modificat profilul de risc, astfel încât, în termen de 3 luni de la data comunicării deciziei, MCR să fie respectată;
–  să fie restabilit nivelul fondurilor proprii eligibile care acoperă cerinţa de capital de solvabilitate (SCR, solvency capital requirement) calculat la data de 1 ianuarie 2016 sau modificat profilul de risc, astfel încât, în termen de 6 luni de la data comunicării deciziei, SCR să fie din nou respectată.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti