Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

CSM. Modificarea Regulamentului privind organizarea concursului de promovare a judecătorilor şi procurorilor
26.01.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în cadrul ședinței din data de 21 ianuarie 2016, modificarea dispoziţiilor Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare a judecătorilor şi procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 621/2006, cu modificările şi completările ulterioare, după cum urmează:

– la articolul 7, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

Art. 7 – (1) Comisia de organizare a concursului, comisiile de elaborare a subiectelor, comisiile de soluţionare a contestaţiilor şi comisiile de mediere sunt numite de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Direcţiei resurse umane şi organizare şi a Institutului Naţional al Magistraturii, după caz.

– la articolul 11, alineatele (1) şi (6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

Art. 11 – (1) Comisiile de elaborare a subiectelor, comisiile de soluţionare a contestaţiilor şi comisiile de mediere sunt numite prin hotărâre a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Naţional al Magistraturii. Prin aceeaşi hotărâre, în cadrul acestor comisii sunt constituite subcomisii pentru fiecare materie de concurs. Comisiile de elaborare a subiectelor, comisiile de soluţionare a contestaţiilor şi comisiile de mediere sunt numite distinct pentru judecători, respectiv procurori, cu excepţia comisiilor prevăzute la alin. (4).

(6) Numărul membrilor comisiilor se stabileşte de Consiliul Superior al Magistraturii pentru fiecare concurs, în funcţie de numărul candidaţilor şi de materiile pentru care aceştia au optat. Pentru fiecare materie de concurs, subcomisia de elaborare a subiectelor şi subcomisia de soluţionare a contestaţiilor au acelaşi număr de membri, dar nu mai puţin de 3 membri.”

– la articolul 11, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (7),
cu următorul cuprins:

„(7) Pentru fiecare materie de concurs, subcomisia de mediere este formată
din membrii subcomisiei de elaborare a subiectelor, membrii subcomisiei de
soluţionare a contestaţiilor şi un alt membru.

– la articolul 12, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

Art. 12 – (1) Comisiile de elaborare a subiectelor, de soluţionare a contestaţiilor şi de mediere sunt conduse de câte un preşedinte, desemnat dintre membrii acestora, prin hotărârea prevăzută la art. 11 alin. (1). Preşedintele comisiei de elaborare a subiectelor veghează la respectarea regulilor enumerate la art. 13 pct. 1, stabileşte timpul de concurs şi coordonează activitatea comisiei. Preşedinţii comisiilor de soluţionare a contestaţiilor şi de mediere coordonează activitatea acestora.”

(2) Cu excepţia situaţiei prevăzută la art. 11 alin. (7), o persoană poate face parte dintr-o singură comisie pentru acelaşi concurs.

– articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:

Art. 14 – (1) Subcomisiile de soluţionare a contestaţiilor constituite pentru fiecare disciplină de concurs examinează, sub coordonarea preşedintelui comisiei de soluţionare a contestaţiilor şi cu consultarea subcomisiilor de elaborare a subiectelor, contestaţiile la bareme.

(2) În cazul în care subcomisia de soluţionare a contestaţiilor respinge toate contestaţiile, baremele iniţiale de evaluare şi notare devin definitive.

(3) În cazul în care membrii subcomisiei de soluţionare a contestaţiilor apreciază că răspunsul corect este altul decât cel indicat în barem sau răspunsul corect indicat în barem nu este singurul răspuns corect ori nu există nici un răspuns corect, iar membrii subcomisiei de elaborare a subiectelor sunt de acord cu această soluţie, subcomisia de soluţionare a contestaţiilor adoptă baremele definitive.

(4) În situaţiile prevăzute la alin. (3), dacă membrii subcomisiei de soluţionare a contestaţiilor şi cei ai subcomisiei de elaborare a subiectelor nu ajung la un acord, baremele de evaluare şi notare definitive se stabilesc de către subcomisia de mediere pentru materia respectivă. Subcomisia de mediere hotărăşte cu votul majorităţii membrilor săi.

(5) Baremele definitive stabilite potrivit alin. (2) – (4) se publică pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii şi Institutului Naţional al Magistraturii.

(6) Subcomisiile de soluţionare a contestaţiilor reevaluează lucrările scrise ale căror note iniţiale au fost contestate şi acordă note conform baremelor de evaluare şi notare definitive.

– la articolul 20, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

Art. 20 – (4) Baremele de evaluare şi notare se afişează la centrele de concurs la încheierea probei scrise. În termen de 48 de ore de la publicarea baremelor pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii şi Institutului Naţional al Magistraturii candidaţii pot face contestaţii la bareme, care se depun la Institutul Naţional al Magistraturii şi se soluţionează, potrivit art. 14 alin. (1) – (5).

– la articolul 20, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4) indice 1, cu următorul cuprins:

(4 indice 1) În situaţiile prevăzute la art. 14 alin. (2) şi (3), contestaţiile la barem se soluţionează în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de contestare, iar în situaţiile prevăzute la art. 14 alin. (4) în termen de 72 de ore de la expirarea termenului de contestare. Soluţia se motivează în termen de 3 zile de la expirarea termenului prevăzut pentru soluţionarea contestaţiilor. Baremele definitive stabilite în urma soluţionării contestaţiilor se publică de îndată pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii şi Institutului Naţional al Magistraturii.”

:: ordinea de zi soluționată (pct. 4)

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.