Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CSM. Propuneri de modificare a Statutului personalului de instruire al INM
26.01.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, în cadrul ședinței din data de 21 ianuarie 2016, următoarele propuneri de modificare a Statutului personalului de instruire al Institutului Naţional al Magistraturii, după cum urmează:

– la art. 13, după alineatul (2), se introduc două noi alineate, alin. (2) inidice 1 și (2) indice 2, cu următorul cuprins:

(2 indice 1) Institutul Național al Magistraturii va solicita colegiului de conducere al instanţei sau parchetului unde candidatul îşi desfăşoară activitatea date privind activitatea profesională a acestuia, precum și conduita sa în cadrul instanței sau parchetului. Pentru candidaţii care nu desfăşoară activitatea într-o instanţă sau parchet, datele sunt solicitate de la actualul loc de muncă.

(2 indice 2) Odată cu documentele la care se referă alin. (2), candidatul va depune şi o declaraţie pe proprie răspundere cu privire la inexistenţa oricărui motiv care lar face incompatibil, potrivit Statutului, cu exercitarea calităţii de formator/coordonator de practică.

– la art. 15 alin. (3), lit. c) se modifică și va avea următorul cuprins:

c) capacitate de documentare din diverse surse, în limba română, şi, după caz, în limbi de circulaţie internaţională.

– La art. 15, alin. (6) și (7) se modifică și vor avea următorul cuprins:

”(6) În cea de a treia etapă a procedurii de recrutare, candidaţii la postul de coordonator de practică vor fi suspuşi evaluării în cadrul unei perioade de probă de o lună, în cadrul programului de stagiu al auditorilor de justiţie, criteriile de evaluare fiind următoarele:
a) capacitatea de comunicare şi relaționare în lucrul cu auditorii de justiţie;
b) coerenţa şi eficienţa planificării şi organizării perioadei de probă;
c) periodicitatea îndrumărilor;
d) eficienţa feedback-ului.

(7) După susţinerea secvenţei demonstrative de seminar, respectiv a perioadei de probă prevăzute la alin. (6), comisia de selecţie, acordând punctaje de la 1 la 10, va realiza un clasament al candidaţilor şi îl va comunica acestora.

Comisia de selecţie va avea în vedere cu caracter consultativ chestionarele de evaluare completate de către participanţii la secvenţa demonstrativă/perioada de probă precum şi autoevaluarea realizată în cadrul discuţiei finale cu candidatul. Vor putea fi recomandaţi pentru recrutare, în limita posturilor disponibile de formator sau coordonator de practică, conform anunţului cu privire la recrutare numai candidaţii care obţin punctajul minim 8.

– La art. 15, după alineatul (7), se introduce un nou alineat, alin. (7) indice 1, cu următorul cuprins:

(7 indice 1 ) Candidații care au obținut punctajul minim 8, dar pentru care nu s-a făcut propunerea de recrutare din lipsa locurilor disponibile vor fi trecuţi pe o listă de rezervă.

– După art. 16, se introduce un nou articol, art. (16) indice 1 cu următorul cuprins:

Art. (16) indice 1 – În mod excepţional, pentru motive întemeiate, Consiliului Ştiinţific va putea propune Consiliului Superior al Magistraturii numirea în calitate de formator sau coordonator de practică a unei persoane din lista de rezervă prevăzută la art. 15 alin. (7) indice 1, în maximum un an de la încheierea procedurii de recrutare anterioare.

– La art. 36, după alineatul (2), se introduc două noi alineate, alin. (3) și (4), cu următorul cuprins:

(3) În cazul judecătorilor și procurorilor detașați, încetarea detașării conduce la încetarea formei de colaborare cu normă întreagă. (4) Încetarea formei de colaborare cu normă întreagă nu conduce la pierderea calității de formator.

:: ordinea de zi soluționată (pct. 18)

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.